hanadam 0 Posted June 11, 2009 Startuję z czwartym samolotem w tym temacie. Jest to Kittyhawk dowódcy 80 Dywizjonu Royal Australian Air Force majora Geoffreya C. Athertona (5 zestrzeleń) z okresu walk nad Indonezją w 1944. Jego czterdzoestki nosiły imię Cleopatra - moja jest trzecia z kolei. Tu mamy inbox modelu. Na początek przystosowanie kadłuba do wersji Mk. IV czy jak kto woli P-40N a potem sklejenie połówek kadłuba, zaszpachlowanie (jedna część nieco "wyższa" więc będzie ostre szlifowanie by zlikwidować schodek Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Salwiczek 0 Posted June 11, 2009 Jesteś niesamowity, czwarty model w projekcie . Oczywiście pokibicuję bo po skończeniu Ki43-I chciałbym jeszcze z jakimś P-40 wskoczyć. Powodzenia w budowie, Krzysiek Quote Share this post Link to post Share on other sites
METYS 1 Posted June 12, 2009 Kurcze, ale Ci fajnie , swoją drogą masz niezłe tempo. Będę kibicował, ale cały czas czekam na finał Avengera. Ja stoję w miejscu, bo nie mam blaszek do Dauntlessa i robię się coraz bardziej sfrustrowany, patrząc na Wasze postępy Panowie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hanadam 0 Posted June 14, 2009 Właśnie tempo mam słabe... bo siadam czasem na 5 minut tylko do modeli... coś dokleję czy pomaluję i potem 3 dni nic. Aktualnie skleiłem kadłub Kittyhawka i dokleiłem skrzydła. Jak widać na załączonym obrazku kadłub mógłby być ze 2mm szerszy - a tak muszę zaczekać na paczuszkę z chemią z 'Mojehobby' coby przyzwoicie zaszpachlować Quote Share this post Link to post Share on other sites
hanadam 0 Posted June 24, 2009 Brak ostatnio czasu na modelarstwo... zaszpachlowałem te dziury u nasady skrzydeł i prysnąłem całośc oliwką Modelmastera Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzychu-onisk 0 Posted June 24, 2009 Na razie ładnie Które malowanie robisz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jachud3 0 Posted June 24, 2009 Jest to Kittyhawk dowódcy 80 Dywizjonu Royal Australian Air Force majora Geoffreya C. Athertona (5 zestrzeleń) z okresu walk nad Indonezją w 1944. Jego czterdziestki nosiły imię Cleopatra - moja jest trzecia z kolei. Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzychu-onisk 0 Posted June 24, 2009 Nie zauważyłem Dzięki Jachu Quote Share this post Link to post Share on other sites
hanadam 0 Posted July 13, 2009 Robota się wlecze cosik... pomalowałem jeszcze raz akrylową oliwką z MM, umalowałem te białe elementy szybkiej identyfikacji matem vallejo i prysnąłem kółeczko zielenią (zamalowane oryginalne oznaczenia - widoczne na zdjęciach samolotów - nie wiem czy uprzednio były to gwiazdy czy bryt. kokardy) te zamalowane kólka jednak mają dość ostre brzegi - pewno były zamalowywane pędzlami nie natryskowo - więc zrobiłem kółeczko maskolem i prysnąłem kadłub wokół. Tu i ówdzie zdrapałem nieco farby... i myślę że tyle wystarczy ciąg dalszy kiedyś nastąpi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damian 0 Posted July 16, 2009 Jeszcze nie jest zapóźno na zaszpachlowanie wciągów/jamek nad komorami podwozia - to strasznie razi. pozdr Quote Share this post Link to post Share on other sites
hanadam 0 Posted July 17, 2009 Kurcze... też to widzę... ale chyba jednak zostawię jak jest bo boję się spieprzyć go dokumentnie :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
hanadam 0 Posted December 12, 2009 Projekt się kończy... model też jest "prawie" skończony. Muszę jeszcze dorobić antenkę, może troszkę podkreślić linie podziału i zmatowić go. Niestety po remoncie mam w powietrzu nadal tyle pyłu, ze jak próbowałem malować coś to na modelu osiadały po prostu grudki :( Tak więc podobnie jak Avangera - pokazuję stan obecny. Może kiedyś jak skończę to pokażę go w galerii. Quote Share this post Link to post Share on other sites