hanadam Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Startuję z czwartym samolotem w tym temacie. Jest to Kittyhawk dowódcy 80 Dywizjonu Royal Australian Air Force majora Geoffreya C. Athertona (5 zestrzeleń) z okresu walk nad Indonezją w 1944. Jego czterdzoestki nosiły imię Cleopatra - moja jest trzecia z kolei. Tu mamy inbox modelu. Na początek przystosowanie kadłuba do wersji Mk. IV czy jak kto woli P-40N a potem sklejenie połówek kadłuba, zaszpachlowanie (jedna część nieco "wyższa" więc będzie ostre szlifowanie by zlikwidować schodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Jesteś niesamowity, czwarty model w projekcie . Oczywiście pokibicuję bo po skończeniu Ki43-I chciałbym jeszcze z jakimś P-40 wskoczyć. Powodzenia w budowie, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Kurcze, ale Ci fajnie , swoją drogą masz niezłe tempo. Będę kibicował, ale cały czas czekam na finał Avengera. Ja stoję w miejscu, bo nie mam blaszek do Dauntlessa i robię się coraz bardziej sfrustrowany, patrząc na Wasze postępy Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Właśnie tempo mam słabe... bo siadam czasem na 5 minut tylko do modeli... coś dokleję czy pomaluję i potem 3 dni nic. Aktualnie skleiłem kadłub Kittyhawka i dokleiłem skrzydła. Jak widać na załączonym obrazku kadłub mógłby być ze 2mm szerszy - a tak muszę zaczekać na paczuszkę z chemią z 'Mojehobby' coby przyzwoicie zaszpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Brak ostatnio czasu na modelarstwo... zaszpachlowałem te dziury u nasady skrzydeł i prysnąłem całośc oliwką Modelmastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Na razie ładnie Które malowanie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Jest to Kittyhawk dowódcy 80 Dywizjonu Royal Australian Air Force majora Geoffreya C. Athertona (5 zestrzeleń) z okresu walk nad Indonezją w 1944. Jego czterdziestki nosiły imię Cleopatra - moja jest trzecia z kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Nie zauważyłem Dzięki Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Robota się wlecze cosik... pomalowałem jeszcze raz akrylową oliwką z MM, umalowałem te białe elementy szybkiej identyfikacji matem vallejo i prysnąłem kółeczko zielenią (zamalowane oryginalne oznaczenia - widoczne na zdjęciach samolotów - nie wiem czy uprzednio były to gwiazdy czy bryt. kokardy) te zamalowane kólka jednak mają dość ostre brzegi - pewno były zamalowywane pędzlami nie natryskowo - więc zrobiłem kółeczko maskolem i prysnąłem kadłub wokół. Tu i ówdzie zdrapałem nieco farby... i myślę że tyle wystarczy ciąg dalszy kiedyś nastąpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Jeszcze nie jest zapóźno na zaszpachlowanie wciągów/jamek nad komorami podwozia - to strasznie razi. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Kurcze... też to widzę... ale chyba jednak zostawię jak jest bo boję się spieprzyć go dokumentnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Projekt się kończy... model też jest "prawie" skończony. Muszę jeszcze dorobić antenkę, może troszkę podkreślić linie podziału i zmatowić go. Niestety po remoncie mam w powietrzu nadal tyle pyłu, ze jak próbowałem malować coś to na modelu osiadały po prostu grudki :( Tak więc podobnie jak Avangera - pokazuję stan obecny. Może kiedyś jak skończę to pokażę go w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi