Skocz do zawartości

International Scout II 1:25 AMT / ERTL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z powodu długiego przestoju w pracach modelarskich dawno nie pokazywałem nic nowego.

Parę modeli jest rozgrzebanych, jeden właśnie udało mi się ukończyć.

Sam model jest bardzo prosty i, jak to z reguły u mnie, wykonanie prosto z pudła.

Zapraszam do oglądania.

Pudełko wygląda tak:

img00.jpg

Jednak moja wizja malowania tego modelu była zupełnie inna. Parę fotek z budowy, a następnie efekt końcowy.

img01o.jpg

img02f.jpg

img03d.jpg

img04.jpg

img05omv.jpg

img06d.jpg

img07.jpg

img08thu.jpg

img09u.jpg

img10v.jpg

img12w.jpg

img13a.jpg

img14.jpg

Napisano
Bardzo ładnie i czysto wykonany model

Dokładnie

P.S.Bardziej czysto się nie dało zrobić ?

Pozdrawiam.

Napisano

Model bez zarzutu Nie ma do czego się przyczepić, jednak myślę, że mogłeś bardziej pogrzebać przy silniku, ale jak tak chciałeś..

Napisano

Model czyściutki i ładniutki ale brak przewodów pod maską , oponki zbyt się błyszczą oraz mogłeś kilka elementów powashować , między innymi koła [felgi] .

Napisano

Dziękuję bardzo za wszystkie opinie, cieszę się, że model się podoba

Model czyściutki i ładniutki ale brak przewodów pod maską , oponki zbyt się błyszczą oraz mogłeś kilka elementów powashować , między innymi koła [felgi] .

Też o tym myślę, spróbuję jeszcze położyć wash na felgach.

Świetnie wykonany model Mam pytanie - z czego wykonałeś antenę?

Antenę zrobiłem rozgrzewając nad świeczką kawałek ramki od części, a następnie rozciągnąłem go.

Model bardzo estetyczny - podoba mi się. Pytanko : chromy fabryczne, czy malowałeś ?

Chromy są fabryczne, ubytki przy powstałe przy wycinaniu oraz szlifowaniu części uzupełniałem srebrnym markerem.

Napisano

Model fajnie wykonany, lecz to śmigło w silniku żółte, nie bardzo mi pasuje.

I kasta pomalowana na jakiś fiolet też nie moje gusta tak to model okej pozdrowionka.

Napisano
Tomku, a jakimi farbami malowałeś?

TomiTurbo

Spray Motipa, jakiś fiolet Daewoo, na to bezbarwny też Motip.

• 2 weeks later...
Napisano

No Tomku fajny modelik Ja jak widziałeś postawiłem bardziej na klasykę stąd właśnie 2 kolory bez metaliku i jeszcze dodałem chłodnicę której producent nie przewidział. Jak będę wybierał się w Twoje strony to wezmę go ze sobą bo nie wiem ile liftu dostał...

Napisano

Hejka.

Bardzo ladnie wykonany modelik. Bardzo dobrze dobrane kolory kasty.

Moze jedynie lakier mogles bardzie przepolerowac, zeby lsnij jak te chromy..?

Ogolnie ocena celujaca.

Pozdro!!!