artoor_k Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 (edytowane) Czołem! Trochę zmęczyłem się Bolo dłubanym od podstaw więc robiąc galerię Bolka postanowiłem tym razem złożyć coś z pudła. Wybór padł na śmigłowiec AH Hellhound z anime "Patlabor 2" w skali 1:72 firmy Kotobukyia. Inbox jest tutaj KLIK Jak na razie przebrnąłem przez montaż nie wymagających malowania elementów. Póki co pod względem pasowności jest bardzo dobrze. Trochę podziałałem papierem ściernym ale niewiele i trochę do oszlifowania jeszcze jest.Oto co zdążyłem pokleić: Podstawki nie będzie jako że jest takowa w zestawie. Prosta ale ruchoma i umożliwia ustawienie modelu w dowolnej pozie w locie. Pokombinuję tylko z malowaniem. Będzie w polskim szarym malowaniu lo-vis Edytowane 3 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 I kolejny warsztat Nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 No kolejny...trza czasem odskoczyć od obrony magisterki W każdym razie nic nowego oprócz sklejenia kadłuba ale nic specjalnego do pokazania. Za to pytanko do specjalistów od śmigłowców (jeśli tacy oglądają tę relację). Czy w Polsce latały Mi-24 w szarym kamo (albo szaro szarym)? a jak nie mi-24 to może inne śmigłowce w takiej tonacji? Z chęcią zrobiłbym mojego Hellhounda (wtedy nazwę też by się spolszczyło ) w polskim malowanku lo-vis ale wolałbym mieć fotkę takiego kamo niż wymyślać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Cześć! Znikome zainteresowanie ale cóż...karawana idzie dalej... Połączyłem na sucho kadłub z silnikami.Tak samo działko i głowica wirnika jest niesklejona. Tak właściwie klejenie jest zbędne bo wszystko jest ciasno spasowane. Teraz przerwa do soboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Znikome zainteresowanie ale cóż...karawana idzie dalej... Dobra dobra... Ty już nas tutaj nie kokietuj Ta maszyna ma bardzo interesujący kształt. Ciekawe jakby wyglądała do góry nogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Cześć! Nic nowego w warsztacie nie przybyło ale pochwalę się że piszę już jako magister geografii z pracą obronioną na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 No to gratulacje panie magister . Model bardzo ciekawy, do tego w polskim kamo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Panie magistrze, zainteresowanie jest Widzę że to taki zmutowany AH-64 Apache, ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Gratulacje Jakieś modelarskie prezenty pojawiły się z okazji obrony mgr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 się pojawi prezent w lipcu : http://www.hlj.com/product/HSGMC01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Znikome zainteresowanie ale cóż...karawana idzie dalej... No nie przesadzaj. Trochę mnie nie było ale będę z dużym zainteresowaniem śledził postępy w pracy. Mam nadzieję, że wyjdzie równie dobrze jak ten z Macrossa. się pojawi prezent w lipcu Widzę, że korzystamy z usług tego samego sklepu . U mnie też się powinno pojawić w lipcu takie cuś: http://www.hlj.com/product/FNMSW-10 No ale nie offtopuje już i czekam na dalsze postępy w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 w lipcu to u mnie bedzie takie coś (prezent za pracę mgr na 5.0) co jest w linku powyżej czyli czekamy na ten sam miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 czyli czekamy na ten sam miesiąc No tak, jeszcze tylko 10 dni. A z drugiej strony to może przyjść dopiero na początek sierpnia jak znam prawa Murphiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 tu się niestety muszę zgodzić ...ehhh...jeśli może się stać coś złego to stanie się napewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 ...ehhh...jeśli może się stać coś złego to stanie się napewno... Im człowiek bardziej wykształcony, tym z większym smutkiem i pesymizmem spogląda w przyszłość, tak , panie " em gie er " ? Najpierw klej tego, martwił się będziesz później, artoorze.. No i gratulki z powodu przybycia 3 literek przed nazwiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Cześć! Model gotowy do malowania ale zanim je zacznę to mam pytanie do kolegów lotników (jeśli to czytają): jakich nr farb humbrola użyć do zielono-piaskowego lub (jeśli poprzedni nie występował w Polsce) zielono szarego kamo a la Mi-24? Kolorek na spód mam ale reszty nie mogę znaleźć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Może to ci pomoże? http://wp.scn.ru/en/ww3/v/41/29/0/4 ale zdecydowanie ten go przebija: http://wp.scn.ru/en/ww3/v/41/29/0/3 Pzdr, LoudLord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Dziękuję Lordzie ten ostatni najlepszy i taki będzie mój Hellhound...muszę tylko jakoś nazwę wymyślić Kombinuje nad jakaś złą i mroczną np Azazel , Belial , Leviatan, Astaroth...jakieś propozycje a może coś innego? Jak na razie model jest gotowy do malowania i prezentuje się tak: A tu konfiguracja do magazynowania Szczęśliwie znalazłem szachownice i mogę kontynuować. Jutro kończę pracę w LEGO (mam dość tego bajzlu...) i będę miał więcej czasu to i podgonię coś z zaległymi projektami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Ja bym proponował z nazw angielskich SHIRKER, czyli bumelant Albo poleć po calaku w metal : DESECRATOR, IMPALER, UNDERTAKER, HELLHAMMER, TERRORIZER, DETHRONER....UFF, można tak godzinami. Aha, jest jeszcze b. ładne łacińskie słowo CARNIFEX - "KAT, OPRAWCA, DRĘCZYCIEL, GNĘBICIEL, ŁOTR " W sam raz, moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 A może w 'old skuul' poleciec Jak "Blue Thunder": http://images.google.pl/images?hl=pl&q=blue%20thunder&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Tylko zamiast blue, z angielska dac taki kolor w jakim będzie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Całkiem niezły pomysł JACER ale troszkę dziwnie będzie brzmiało "Piaskowo-brązowo-niebieski Grom" ale koncepcja fajna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 No i jakoś idzie do przodu. Oba kolorki położone, tylko sidol by zabezpieczyć farbę i nie zerwać jej razem z taśmą oraz pomalować spód na błękitno. Decyzja na nazwę zapadła: PZL W-66 "Wilkołak". Tak teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Zastanawiam się, czy nazwa Wilkołak pasuje do naszych maszyn. Jednak poszperałem po mitologii słowiańskiej i ku swemu zdziwieniu, okazało się, że jest to jak najbardziej słowiański potwór. Zawsze myślałem, że wilkołaki wywodzą się albo z terenów na północ, albo na zachód od nas. Swoją drogą bardziej podobają mi się takie nazwy jak kikimora, czy też zajęty już Żmij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Zastanawiam się, czy nazwa Wilkołak pasuje do naszych maszyn. Jednak poszperałem po mitologii słowiańskiej i ku swemu zdziwieniu, okazało się, że jest to jak najbardziej słowiański potwór.Zawsze myślałem, że wilkołaki wywodzą się albo z terenów na północ, albo na zachód od nas. Swoją drogą bardziej podobają mi się takie nazwy jak kikimora, czy też zajęty już Żmij Nie wiedziałem że słowiański. Ten "Wilkołak" to naszedł mnie, że tak powiem, podczas nasiadówki w piwnicy ponieważ tam musiałem się wynieść z malowaniem...w sumie to dobrze bo chłodniej niż na drugim piętrze. A tak w ogóle...co to jest "Kikimora"? nie znam takiego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Artur, polecam lekturę w postaci książek o Wiedźminie... dla leniwych grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi