Nexus Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Ta dzisiejsza młodzież... zawsze po najmniejszej linii oporu Cytuj
artoor_k Napisano 3 Lipca 2009 Autor Napisano 3 Lipca 2009 Niby skąd o 22:50 wytrzasnę "Wiedźmina" ? Zresztą jestem fanem raczej innego typu książek Cussler , Ciszewski , Diwow itp Do Sapkowskiego nigdy nie mogłem się zmusić Cytuj
gulus Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Do Sapkowskiego nigdy nie mogłem się zmusić Jeżeli nie próbowałeś się zmusić, to spróbuj, zwłaszcza do opowiadań. Tylko nie próbuj z audiobookami, zacząłem słuchać kiedyś Sapkowskiego i nie mogłem tego znieść. Z drugiej strony, tyle razy czytałem opowiadania ze świata Wiedźmina, że może jak czyta to ktoś inny, to mi się nie podoba, może jak ktoś zacznie od zera z audio, to być może podpasuje mu to. Cytuj
Mare_K Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Czy w Polsce latały Mi-24 w szarym kamo (albo szaro szarym)? a jak nie mi-24 to może inne śmigłowce w takiej tonacji? Szaro-szare to i owszem, były. Tyle, że nie oryginalnie szaro-szare, ale spłowiałe Moim zdaniem trzeba było spróbować z arktycznym zielono-białym. Biały zawsze i wszędzie dobrze wygląda! Cytuj
artoor_k Napisano 4 Lipca 2009 Autor Napisano 4 Lipca 2009 Heh no trochę za późno ale zależało mi też na takim kamo jaki występuje /występował na śmigłowcach w Polsce a z biało zielonym się nie spotkałem. Przed momentem zakończyłem nakładać jasnobłękitny w związku z czym obecnie "Wilkołak" wygląda następująco: A oto kalki jakich planuję użyć: (niestety numeru 666 na obie strony nie ułożę więc muszę dać inny ) A z tych starych jak świat (ale trzymających się nieźle) kalek użyję jednego z trzech zielonych pysków Cytuj
Piotrek W. Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 Jak na razie ładnie wszystko wygląda i pomysł z polskim "Wilkołakiem" . Poprosiłbym o jakieś zbliżenia, jeśli się da oczywiście. Czy maskowanie kabiny to taśma Tamiyi? I czy planujesz jeszcze jakieś mocniejsze ślady użytkowania? Pozdrawiam Piotrek Cytuj
artoor_k Napisano 5 Lipca 2009 Autor Napisano 5 Lipca 2009 Maskowanie to oczywiście taśma Tamyi.To co jest to tylko kolory bazowe. Działko będzie suchopędzlowane metalizerem. Oczywiście będzie wash i trochę kurzu a także postaram się zrobić te (powalające mnie za każdym razem na modelach lotniczych) smugi z farb olejnych Tym razem nie zrobię funkiel nówki nie śmiganej To ma być egzemplarz męczony długo w warunkach pustynnych Oczywiście what if story też będzie zastanawiam się czy do historyjki nie włączyć mojego SF Yamato (oczywiście zmieniając mu nazwę na bardziej polską) A zbliżenia jutro po sidolu i washu. Cytuj
JACER Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 Fajne te kolorki piaskowo/brązowe. Podobają mi się takie barwy Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 No łłłłłłłłłłłładnie, tylko czy te zielone paszcze są konieczne? Jakiś niespecjalny ten kolorek .... Cytuj
artoor_k Napisano 6 Lipca 2009 Autor Napisano 6 Lipca 2009 póki co nakleiłem jedną z nich. Zawsze mogę ją zdjąć.... Dziś pobawiłem się z washem. Zepsułem śmigło więc już się nie składa :( Bolce na których się składały łopaty szlag trafił :( Dziś nastąpił też przełom mianowicie zmieniłem wash z akrylowego na olejny i żałuję że dopiero teraz Nałożyłem też kalki , niestety szachownice techmodu darły się jak stare prześcieradło a na dodatek nakleiłem je odwrotnie. Po prostu naklejałem je w piwnicy i zadzwoniłem do szanownej rodzicielki z prośbą o sprawdzenie jak są ułożone żeby się nie pomylić. Zamiast zajrzeć do np internetu lub do którejkolwiek "Skrzydlatej" sprawdziła w...Encyklopedii PWN z roku 1983...no nic...teraz już za późno,mogłem sam sprawdzić... Jutro dalsze brudzenie a obecnie "Wilczek" wygląda tak: Coraz mniej podoba mi się podstawka. Chyba trawa kolejkowa wejdzie do akcji... Cytuj
artoor_k Napisano 8 Lipca 2009 Autor Napisano 8 Lipca 2009 Czołem! Dziś wziąłem w obroty farby olejne i pobrudziłem trochę "Wilkołaka". Tak wygląda. Jutro nabędę lakier matowy i za jakieś 3 dni jak wyschną oleje skończę "Wilkołaka" Cytuj
Peter_D Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Baaardzo fajnie wygląda cały model jak i ślady użytkowania. Wygląda trochę jak Mi-24 ;) Gdybyście byli zainteresowani wersją papierową to tu [link] możecie sobie pobrać ten modelik i wydrukować. Model w skali 1:50 lub jakoś tak. Model dostępny w wersji kolorystycznej szarej oraz czarnej. Cytuj
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Napisano 10 Lipca 2009 Dziękuję za koment Kartoniak? może uda się przerobić na plastik i w 1:48 go machnąć Dziś raport słowny. Ponieważ brudzing nie wysechł jeszcze więc nie mogę matowić modelu. Ale wczoraj zmyśliłem historię "what if" nt Wilkołaka i chyba mnie wyślecie do czubków ale zaryzykuję Zamieszczę ją za dni parę razem z modelem w galerii Cytuj
Peter_D Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 A powiedz mi, czym będziesz matowił ten model? Jakimś lakierem? Cytuj
LordDisneyland Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 No, już jestem, wywaliło mnie z forum, ale skomentować muszę Ale wczoraj zmyśliłem historię "what if" nt Wilkołaka i chyba mnie wyślecie do czubków ale zaryzykuję "CZYŻBY UFO W KLEWKACH PRZEKAZAŁO POLSKIM WOJSKOWYM NOWE TECHNOLOGIE?! Cała prawda , okraszona zdjęciami, już w najbliższym numerze Modelwork" ;) Pzdrw, LD Cytuj
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Napisano 10 Lipca 2009 (edytowane) Żadne UFO ani inni Plejedanie ino dżapsy czyli po polsku japońce Ale tekst jak z pierwszej strony SUPER EXPRESSU Edytowane 10 Lipca 2009 przez Gość Cytuj
Peter_D Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 I co, ten matowy będzie naprawdę matowy tak jak inne matowe humbrola? Pytam tak dociekliwie bo jak ja pokrywałem model właśnie matowym lakierem humbrola to by się jednak świecił... Cytuj
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Napisano 10 Lipca 2009 ja pokryłem I-401 lakierem matowym humbrola i jest ok...zobaczymy Cytuj
krzychu-onisk Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiem czy wiesz, ale model wygląda wyśmienicie. Te mocne brudzenie - miodzio Cytuj
artoor_k Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 Cześć! Raport słowny: oleje wyschły,jutro pójdzie lakier matowy. Ponadto zdarłem te "krzaczki" z podstawki i jutro walnę ją na jakiś sensowny kolor. Np piaskowy. Cytuj
artoor_k Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 Model ukończony Zapraszam do GALERII Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi