Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niby skąd o 22:50 wytrzasnę "Wiedźmina" ? Zresztą jestem fanem raczej innego typu książek Cussler , Ciszewski , Diwow itp Do Sapkowskiego nigdy nie mogłem się zmusić

Napisano
Do Sapkowskiego nigdy nie mogłem się zmusić

Jeżeli nie próbowałeś się zmusić, to spróbuj, zwłaszcza do opowiadań. Tylko nie próbuj z audiobookami, zacząłem słuchać kiedyś Sapkowskiego i nie mogłem tego znieść. Z drugiej strony, tyle razy czytałem opowiadania ze świata Wiedźmina, że może jak czyta to ktoś inny, to mi się nie podoba, może jak ktoś zacznie od zera z audio, to być może podpasuje mu to.

Napisano
Czy w Polsce latały Mi-24 w szarym kamo (albo szaro szarym)? a jak nie mi-24 to może inne śmigłowce w takiej tonacji?

Szaro-szare to i owszem, były. Tyle, że nie oryginalnie szaro-szare, ale spłowiałe

Moim zdaniem trzeba było spróbować z arktycznym zielono-białym. Biały zawsze i wszędzie dobrze wygląda!

Napisano

Heh no trochę za późno ale zależało mi też na takim kamo jaki występuje /występował na śmigłowcach w Polsce a z biało zielonym się nie spotkałem. Przed momentem zakończyłem nakładać jasnobłękitny w związku z czym obecnie "Wilkołak" wygląda następująco:

werewolf6.jpg

werewolf7.jpg

A oto kalki jakich planuję użyć:

werewolf1.jpg

(niestety numeru 666 na obie strony nie ułożę więc muszę dać inny )

A z tych starych jak świat (ale trzymających się nieźle) kalek użyję jednego z trzech zielonych pysków

werewolf2.jpg

Napisano

Jak na razie ładnie wszystko wygląda i pomysł z polskim "Wilkołakiem" . Poprosiłbym o jakieś zbliżenia, jeśli się da oczywiście. Czy maskowanie kabiny to taśma Tamiyi? I czy planujesz jeszcze jakieś mocniejsze ślady użytkowania?

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

Maskowanie to oczywiście taśma Tamyi.To co jest to tylko kolory bazowe. Działko będzie suchopędzlowane metalizerem. Oczywiście będzie wash i trochę kurzu a także postaram się zrobić te (powalające mnie za każdym razem na modelach lotniczych) smugi z farb olejnych Tym razem nie zrobię funkiel nówki nie śmiganej To ma być egzemplarz męczony długo w warunkach pustynnych Oczywiście what if story też będzie zastanawiam się czy do historyjki nie włączyć mojego SF Yamato (oczywiście zmieniając mu nazwę na bardziej polską) A zbliżenia jutro po sidolu i washu.

Napisano

Fajne te kolorki piaskowo/brązowe. Podobają mi się takie barwy

Napisano

póki co nakleiłem jedną z nich. Zawsze mogę ją zdjąć....

Dziś pobawiłem się z washem. Zepsułem śmigło więc już się nie składa :( Bolce na których się składały łopaty szlag trafił :( Dziś nastąpił też przełom mianowicie zmieniłem wash z akrylowego na olejny i żałuję że dopiero teraz Nałożyłem też kalki , niestety szachownice techmodu darły się jak stare prześcieradło a na dodatek nakleiłem je odwrotnie. Po prostu naklejałem je w piwnicy i zadzwoniłem do szanownej rodzicielki z prośbą o sprawdzenie jak są ułożone żeby się nie pomylić. Zamiast zajrzeć do np internetu lub do którejkolwiek "Skrzydlatej" sprawdziła w...Encyklopedii PWN z roku 1983...no nic...teraz już za późno,mogłem sam sprawdzić... Jutro dalsze brudzenie a obecnie "Wilczek" wygląda tak:

905.jpg

903.jpg

902.jpg

90.jpg

906.jpg

907.jpg

Coraz mniej podoba mi się podstawka. Chyba trawa kolejkowa wejdzie do akcji...

Napisano

Czołem!

Dziś wziąłem w obroty farby olejne i pobrudziłem trochę "Wilkołaka". Tak wygląda. Jutro nabędę lakier matowy i za jakieś 3 dni jak wyschną oleje skończę "Wilkołaka"

95-1.jpg

95-2.jpg

957-1.jpg

956-1.jpg

955-1.jpg

951-1.jpg

952-1.jpg

953-1.jpg

954-1.jpg

Napisano

Baaardzo fajnie wygląda cały model jak i ślady użytkowania.

Wygląda trochę jak Mi-24 ;)

Gdybyście byli zainteresowani wersją papierową to tu [link] możecie sobie pobrać ten modelik i wydrukować. Model w skali 1:50 lub jakoś tak.

Model dostępny w wersji kolorystycznej szarej oraz czarnej.

Napisano

Dziękuję za koment Kartoniak? może uda się przerobić na plastik i w 1:48 go machnąć Dziś raport słowny. Ponieważ brudzing nie wysechł jeszcze więc nie mogę matowić modelu. Ale wczoraj zmyśliłem historię "what if" nt Wilkołaka i chyba mnie wyślecie do czubków ale zaryzykuję Zamieszczę ją za dni parę razem z modelem w galerii

Napisano

No, już jestem, wywaliło mnie z forum, ale skomentować muszę

Ale wczoraj zmyśliłem historię "what if" nt Wilkołaka i chyba mnie wyślecie do czubków ale zaryzykuję

"CZYŻBY UFO W KLEWKACH PRZEKAZAŁO POLSKIM WOJSKOWYM NOWE TECHNOLOGIE?! Cała prawda , okraszona zdjęciami, już w najbliższym numerze Modelwork" ;)

Pzdrw, LD

Napisano (edytowane)

Żadne UFO ani inni Plejedanie ino dżapsy czyli po polsku japońce Ale tekst jak z pierwszej strony SUPER EXPRESSU

Edytowane przez Gość
Napisano

I co, ten matowy będzie naprawdę matowy tak jak inne matowe humbrola?

Pytam tak dociekliwie bo jak ja pokrywałem model właśnie matowym lakierem humbrola to by się jednak świecił...

Napisano

ja pokryłem I-401 lakierem matowym humbrola i jest ok...zobaczymy

Napisano

Nie wiem czy wiesz, ale model wygląda wyśmienicie. Te mocne brudzenie - miodzio

Napisano

Cześć!

Raport słowny: oleje wyschły,jutro pójdzie lakier matowy. Ponadto zdarłem te "krzaczki" z podstawki i jutro walnę ją na jakiś sensowny kolor. Np piaskowy.