P@wel Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Nareszcie galeria! Po kilku problemach (szczególnie z malowaniem) dobrnąłem do końca. Model ten składało mi się dosyć przyjemnie chociaż było sporo problemów z dopasowaniem niektórych części (najgorszy był wlot powietrza. Trzeba było uzupełnić kawałkiem plastiku szczelinę między dwoma elementami). W czasie pracy niestety zgubiłem osłonę kabiny pilota i musiałem ją dorobić z przezroczystego opakowania. Część ruchoma owiewki nie wyszła najgorzej, ale część przednia zupełnie mi się nie udała (musiałem malować i widać przed kabiną różnicę kolorów). Końcowy efekt... według mnie średni. Model przedstawia maszynę z 809 dywizjonu FAA, z lotniskowca HMS Victorious. Samolot uczestniczył w operacji "Torch" w północnej Afryce w listopadzie w 1942r. Fotki wnętrza z warsztatu przed zamknięciem kadłuba: Wątek warsztatowy ->klik No i to chyba tyle. Dziękuje forumowiczom udzielającym się w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Świetna robota i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Piękność, nawet nie ma się do czego przyczepić A poza tym samolocik sam w sobie jest ładny, tylko szkoda, że nie jest w malowaniu RAF-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ładny model brudzenie bardzo przypadło mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Dzięki tylko szkoda, że nie jest w malowaniu RAF-u Teraz też trochę żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 tylko szkoda, że nie jest w malowaniu RAF-u Nie żebym się czepiał ale czy RAF używał samoloty tego typu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 . . . http://pl.wikipedia.org/wiki/Fairey_Fulmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ja wiem że to angielski samolot Ale z tego co słyszałem to on był używany przez FAA (Fleet Air Arm) Ale fachowcem nie jestem i nie wiem czy bardziej podlegało ono RN czy RAF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Bez dwóch zdań bardzo elegancki model, przypadło mi do gustu zwłaszcza brudzenie, takie nienachalne. Gratuluję . Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Angielska wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Fairey_Fulmar dział "Operators" i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 A tam jeden dywizjon na dwadzieścia cztery . wyjątek potwierdzający regułę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 tofik nie wiem, napisałem RAF, a ogółem chodziło mi o malowanie angielskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 W sumie to tez jest angielskie. Brytole namalowali tylko gwiazdki żeby nie drażnić francuzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki za miłe słowa koledzy. Wrzucam jeszcze kilka fotek w dziennym świetle (kolory lepiej wyglądają): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Bardzo bardzo ładny Czy mi się zdaje czy kółka są spłaszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki. Czy mi się zdaje czy kółka są spłaszczone? Nie zdaje ci się, są trochę zeszlifowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 krzychu-onisk napisał: Czy mi się zdaje czy kółka są spłaszczone? Nie zdaje ci się, są trochę zeszlifowane. To bardzo dobrze, wiadomo, realizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 W sumie to tez jest angielskie. Brytole namalowali tylko gwiazdki żeby nie drażnić francuzów Tak właśnie był, z tąd ta żółta obwódka na kadłubowych gwiazdach.Zastanawiam się tylko czy te wielkie dziurska km-ów w skrzydłach nie sa przesadzone przecież to 7,62 mm Ale wygląda na to że były nienaturalnie wielkie PS. a tu Fulmar w innym malowaniu,...a w zasadzie upierzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi