luke5317 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Witam wszystkich!!! Jestem nowy na forum , Mustang to mój pierwszy model od 4 lat. Nigdy wcześniej nie malowałem modeli, szpachlowałem itp. jedynie sklejałem, dlatego proszę również o ewentualne porady . Wczoraj go zacząłem sklejać i malować środek kabiny farbkami Revella. Dzisiaj planuję pomalować część kadłuba. Zamieszczam fotki: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Szkoda, że zamknąłeś już wnętrze, możnaby z nim jeszcze poeksperymentować Aha, nie wiem, czy 20 zł za ten model to dobra cena Chyba ciut przepłaciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Ja także trochę żałuję, że zamknąłem już wnętrze ale trudno. Co do ceny to cieszę się, że w ogóle go znalazłem i kupiłem. W całym mieście szukałem plastikowych modeli do sklejania i nigdzie nie mieli (hańba). W jednym sklepie były jedynie modele firmy PLASTYK więc nie brałem. Aż w końcu trafiłem na ten model Revella(była tylko jedna sztuka). Wolałem przepłacić niż nie mieć nic. A wracając do "warsztatu" właśnie odtłuściłem powierzchnię samolotu i zabieram się do malowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Dzięki za radę . Wybrałem malowanie U.S.A.A.F. Na razie maluję górę farbką revella Nato Olive Matt. Niestety mam tylko dwie farby i będę jeszcze musiał domówić red, yellow, light grey i steel. PS. Bardzo ładnie zrobiłeś te Mustangi fotki na pewno się przydadzą. Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Ale widzę, ze chemicznie jesteś oparty na Revellu, czy też tam kupiłeś gdzie mieli tylko jeden model ? A dlaczego masz pędzelek Italeri ?? Przecież to niekonsekwencja Pech chciał, że akurat nie mam tego modelu przed sobą, ale czy jesteś pewien ze kolor wnętrza to właśnie ten ? Wnętrza luku podwozia ogonowego też pociągnij kolorem wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Całą chemię i narzędzia kupowałem przez internet z jednego sklepu (jakieś 2 miesiące temu). Co do koloru wnętrza to tak jak pisałem mam tylko 2 farbki i musiałem z nich coś wykombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Nad pasami jeszcze się zastanowię, ale kolor kołpaka prawdopodobnie będzie czerwony. Planuję także zrobić po jednym czarnym pasie na skrzydle jak te na fotce od opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 No modelik piękny. Miałem go mieć, ale wybrałem C-47 z Italieri. Jak narazie jakoś to idzie. Ktoś tam wspomniał o tym że zamknąłeś wnętrze za szybko.. Co racja to racja. Ale wiesz co.. nie przejmuj się I tak mało będzie widać przez tą revell'owską szybkę :/ Acha i jeszcze wystrzegaj się robienia fotek z palcami. Kogo jak kogo, ale mnie to razi i niektórych myślę, że też. To taka osobista sugestia z mej strony. Puki co śledzę .. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Jaki czarny pas na skrzydle? Mówisz o cieniu kadłuba? To cień?? W ogóle na cień nie wygląda . Dobrze, że mnie ostrzegłeś . Edit. Położyłem już prawie drugą warstwę farby na kadłub, gdzieniegdzie jest nadmiar, potrzeć papierem wodnym jak wyschnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Jak ten nadmiar jest bardzo widoczny, to zetrzyj to papierem Tylko uważaj na linie podziału i wstaw zdjęcia! Powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Nowe zdjęcia: Górnej linii podziału nie udało się uratować ale reszta jest cała, położyłem 3 warstwy farby i położę jeszcze 4 ostatnią. Na razie kolor kadłuba zlewa się z kolorem wnętrza, ale jak wszystko będzie zrobione to nie będzie tego widać. Teraz robię sobie krótką przerwę i czekam na farby . Ten samolocik coraz bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Nie wiem, czy dobrze zrobiłeś, malując kadłub zanim przykleiłeś połówki skrzydeł. Jeśli będziesz musiał szpachlować to kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 I tu cię zaskoczę , nie przykleiłem skrzydeł tylko włożyłem je na potrzeby zdjęcia, a poza tym teraz stabilnie stoi. Skrzydła przykleję dopiero kiedy będę miał szarą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 To co, posklejać całą górę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Farba light grey Revella będzie dobra do podwozia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi