BEDU Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Witam chce wam pokazać mojego NISSAN SILVIA S13 z firmy AOSHIMA w skali 1/24 nad którym pracowałem przez dwa miesiące i właśnie zakończyłem prace nad nim może i jest tam kilka niedociągnięć ale jest to mój czwarty plastikowy model jak dla mnie wyszedł super. lista zmian: - czarny spoiler - felgi firmy WORK z oponami firmy Pirelli - dodatkowe naklejki na karoserii - czarna maska - czarny dach - bordowy kolor karoserii - nowa rura wydechowa - pobrudzone podwozie - czarno bordowe wnętrze - przerobiony przedni zderzak - przerobiony tylny zderzak - czarne lusterka - rejestracje z napisem SILVIA - kierownica po prawej stronie - uszczelki w szybach - w przednich światłach ringi - tylne kierunkowskazy białe i chyba tyle FOTKI: proszę o komentarze z góry THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Dla mnie świetna bryka Jedyne zastrzeżenie to zbyt białe felgi . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Szkoda za lakier nie blyszczy się jak powinien, mogłeś dookoła świateł użyć czarnej farby aby zniwelować efekt plastykowych kloszy, ładna komora silnika, ogólnie model wyszedł nieźle, podczas budowy miałem nieciekawą opinie ale to wina Twoich fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Bardzo ładnie podoba mi się koncepcja stylistyczna i ogólne wykonanie Duży plus za komorę silnika, mimo że nie okablowana Minusy jak dla mnie: - zbyt białe felgi (mogłeś jakiś wash przynajmniej zrobić, żeby je stonować i uwydatnić szczegóły), - coś Ci nie wyszło na linii podziału przy przednim zderzaku z obydwóch stron, - polerka na dachu i masce (jej brak / za mało) Jeszcze w tej materii musisz poćwiczyć. Super by ta kompozycja wyglądała jakby pójść w inną stronę... to co czarne (maska i dach) zrobić matowe - będę musiał kiedyś spróbować Czekam na kolejny model Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Tak jak mowia koledzy komora naprawde fajna mi tez sie podoba. Felgi niestety ale troche za ''biale'' tak jak powiedzial mors. a maske i dach bym zrobil w macie ale to moje zdanie:) Ogolnie model na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam Poza wytyczonymi błędami przez kolegę Mors, dodam, iż faktycznie felgi są troszkę za małe i giną w nadkolach (np pierwsze foto i koło tylne jakieś krzywe) mogłeś zastosować jakieś dystanse. A tak to model ładnie i czysto sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 dziękuje za pochwały z waszej strony a jeżeli chodzi o koła to je pomalowałem białym sprayem i dla tego tak dziwnie wyglądają one oryginalne były białe a to tylne koło jest krzywe bo w tych s13 są takie są jak sie złoży można je przykleić i wtedy będzie git ale narazie nic nie będę robił :P pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi