Zbyszek Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Mam pytanie w jaki sposób łatwo zrobić formę do odlewania figurek W tym temacie jestem całkowicie zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Kupujesz silikon do robienia form, ustawiasz figurkę w jakimś "pudełeczku", z plasteliny robisz przyszłą wlewkę i zalewasz silikonem z dodatkiem katalizatora. Na forum, w dziale lotniczym jest gdzieś mój warsztat z budową samolotu B-2 Spirit. Tam opisałem co nieco jak odlewam elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam. Ja osobiście mam mieszane uczucia jeśli chodzi o odlewanie figurek, jeśli wykonałeś sam figurkę od podstaw abo ktoś zrobił dla ciebie odpłatnie i chcesz ją sprzedawać to nie widzę problemu, wręcz popieram tworzenie konkurencji dla innych firm figurkowych. Natomiast gdy ktoś robi kopię i to marną figurki z innej firmy i na przykład jak zwykle sprzedaje taką oto figurkę na aukcjach internetowych za marną kasę, normalnie tacy ludzię mnie wk......, przepraszam za słownictwo. Normalny brak poszanowania dla rzeźbiarza i dla danej firmy. Jeśli chodzi o sposoby odlewania itp. znajdziesz je na Figurki.org tam jest cały dział na forum poświęcony temu zagadnieniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Figurki.org Niezła ta stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi