Zbyszek Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Mam pytanie w jaki sposób łatwo zrobić formę do odlewania figurek W tym temacie jestem całkowicie zielony. Cytuj
Lucas HS Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Kupujesz silikon do robienia form, ustawiasz figurkę w jakimś "pudełeczku", z plasteliny robisz przyszłą wlewkę i zalewasz silikonem z dodatkiem katalizatora. Na forum, w dziale lotniczym jest gdzieś mój warsztat z budową samolotu B-2 Spirit. Tam opisałem co nieco jak odlewam elementy. Cytuj
Wojtek B. Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Witam. Ja osobiście mam mieszane uczucia jeśli chodzi o odlewanie figurek, jeśli wykonałeś sam figurkę od podstaw abo ktoś zrobił dla ciebie odpłatnie i chcesz ją sprzedawać to nie widzę problemu, wręcz popieram tworzenie konkurencji dla innych firm figurkowych. Natomiast gdy ktoś robi kopię i to marną figurki z innej firmy i na przykład jak zwykle sprzedaje taką oto figurkę na aukcjach internetowych za marną kasę, normalnie tacy ludzię mnie wk......, przepraszam za słownictwo. Normalny brak poszanowania dla rzeźbiarza i dla danej firmy. Jeśli chodzi o sposoby odlewania itp. znajdziesz je na Figurki.org tam jest cały dział na forum poświęcony temu zagadnieniu. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi