fulcrum_29 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam To mój czwarty i narazie ostatni z rodziny Su Tym razem Su-27 nr 305 skala 1:72 Revell Uwagi i opinie mile widziane Pozdrawiam no i moja trójca bez Berkuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Co tu dożo gadać, fajne wyszedł. Zwłaszcza silniki bardzo ciekawie wyglądają, mógłbyś zdradzić jak je pomalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Świetny model, kozak wygląda - SUPER MALOWANIE!!! Może kiedyś złoże jakiś samolot? Gartki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jambus Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Co prawda nie moja epoka,ale wygląda świetnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 I zdradź jeszcze, jak robiłeś kamo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Witam Silniki... zacznę od tego że maluję farbami olejnymi MM na pocztek czarny podkład nr 2713 i nie czekam aż farba wyschnie tylko szybkie mycie aero i maluję pasy kolorami nr 2702(Arctic Blue),1780(Steel) i 1551(Copper).Jak już pisałem nie czekam aż farba wyschnie tylko maluję jeden kolor i zaraz nastepny itd.(ładnie się łacza ze soba zanim wyschnie),no i na koniec po całkowitym wyschnięciu i sido "łoś" i jeszcze jak potrzeba suchymi pastelami troszke przyciemniam i gotowe A kamo... żmudna praca bo wszystko malowane z pomoca taśmy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Jeżeli chodzi o silniki to nie wiem czy to nie jakieś odbicia światła ale mam wrażenie, że dysze na zewnątrz są osmolone a wewnątrz nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Raczej to światło,widać odbicie na obydwu silnikach na całej ich długości ,oraz na przedniej części kadłuba.Lampa błyskowa troche skrzywiła kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 SKM ma urządzenie do tankowania w powietrzu, w twoim go nie widzę. Skąd wziąłeś kalki do "305"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Kolorystyka wnętrza dysz jest zmienna od czarnej sadzy do czegoś takiego jak widać w modelu Fulcruma. Oczywiście wiedzę swą opieram na doświadczeniach związanych z MiG-29. W locie z użyciem dopalania czarny osad jest wypalany i po wylądowaniu można poznać, że pilot używał tego zakresu ponieważ kolor wnętrza duszy jest popielato siwy. Wygląda to jakby ktoś niedbale umył segmenty, pozostawiając na krawędziach trochę czerni. Generalnie w przewadze jest jasny kolor i wygląda to tak jak tu w modelu. Taką dyszę można śmiało dotykać bez obawy pobrudzenia ręki. Niestety nie posiadam zdjęć na których byłoby dokładnie widać różnicę. Może kiedyś jak mnie wpuszczą na lotnisko ;) zrobię i wstawię w "łokerandzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 SKM ma urządzenie do tankowania w powietrzu, w twoim go nie widzę bo go tam nie ma jakoś uszło mojej uwadze i tak taprawde to dopiero zobaczyłem jego brak po Twojej odpowiedzi Jeżeli chodzi o silniki to nie wiem czy to nie jakieś odbicia światła ale mam wrażenie, że dysze na zewnątrz są osmolone a wewnątrz nie za bardzo. Toyo wszystko wytłumaczył i wyjaśnił to, na co Ja odpisałem nie na temat ,bo źle przeczytałem Myślałem że chodzi o to ,że silniki są jaśniejsze od spodu Pozdrawiam a kaleczki są tu http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=BT7229 jest tam 45 schematów malowania różnistych suczek(oczywiście z rodziny Su-27) Jak ktoś potrzebujący mogę oddać kalki,brakuje tylko do 305 i gwiazdek(ale te są w każdym zestawia)jest jeszcze jedno takie malowanie jak 305 tylko z innymi numerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Może kiedyś jak mnie wpuszczą na lotnisko ;) zrobię i wstawię w "łokerandzie". fajnie by było. A tak w innym temacie to nie żal latania na "rurach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Jak to powiadali Francuzi pod Borodino: "Niemnoszka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi