Sebaar Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Tym razem coś podwodnego i patriotycznego, czyli ORP Orzeł. Jest to model żywiczny, pochodzący z firmy Niko Model. Pudełeczko zawierało oprócz kadłuba i kiosku zaledwie kilka części +blaszka. Recka: http://steelnavy.com/NikoOrzel.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 zacne maleństwo Jędrek ps. choć dorobiłbym mu jeszcze jakąś podstawkę bo tak trochę dziwnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Nie miałeś problemów z kadłubem , bo w moim przypadku był strasznie wygięty [ banan ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Twoja praca O.K ale sam model jakiś taki niewymiarowy, dziobnica się zapada, kiosk jakiś taki wielki, kadłub chyba za krótki itp. Ile za niego żądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 ...a ta blaszka to....no ,zeby go wiatry nie porwały !? fajne malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Nie miałeś problemów z kadłubem , bo w moim przypadku był strasznie wygięty [ banan ]. Podobno to częsty problem w modelach żywicznych, a ciepła (czy gorąca ?) woda powinna pomóc naprostować. Raczej aż tak źle nie było, pomijając spore nadlewki. Ale taki urok chyba modeli żywicznych. Jak zauważył słusznie kolega Okonek, z prawej burtu jest jakby więc kadłuba w okolicach kiosku. A wołają za niego 42 zł, prawie tyle co za np. I-58 z Tamiyi czy I-400 z Aoshimy w tej samej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 biorąc pod uwagę, że to prawdziwe "maleństwo", to nieźle Ci to wyszło. Co prawda zestaw kolorów do mnie jakoś nie przemawia, ale widocznie tak ma być (w sensie zestaw). Gratulejszyns ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 A dla czego nikt nie chce robić z Mirage. Szukałem i nie znalazłem fotek , galerii wykonanego modelu Orła w 400setce tego polskiego producenta. A co do modelu to wyszło całkiem ok jak na tą skale.Wiem ze to ciężka walka z lupą i pencetą.Doceniam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 A dla czego nikt nie chce robić z Mirage.Szukałem i nie znalazłem fotek , galerii wykonanego modelu Orła w 400setce tego polskiego producenta. No właśnie! Nawet jesli te modele maja jakieś braki, to ich wykonanie nie jest chyba takie tragiczne. Sam bawię się (dosłownie) sklejając Mirage 1:400 ale tylko z okresu okretow II Rzeczpospolitej i z czasów wojny. Reklamowanie naszych okretów na forach może zaowocowaloby modelami w innych firmach z naszą banderką na maszcie (oczywiscie w skali 1;400? A może i Mirage obudziloby sie z letargu pokazując inne polskie okrety. Marzy mi sie w tej skali Orkan Piorun Wilk Jastrząb i tyle innych... Oczywiscie ja je raczej kleje siermieżnie ale z przyjemnoscia popatrzyłbym na robote fachowców. Może sam nawet swoje ulepioki pokażę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 jak Niko wyda Orła w 1:350 to pewnie wtedy zobaczycie jeszcze jedną galerię Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 jak Niko wyda Orła w 1:350 to pewnie wtedy zobaczycie jeszcze jedną galerię ekhm... niejedną Jędrek, niejedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi