Adrianowro Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 1567 z kolei Pantera idzie na warsztat. W ramach odskoczni od uzupełniania podstawki plażowicza. Walczę z porzuconą Panterą wersja G. Na chwilę obecną ogólny zarys scenki- trwa ustawianie figur na planszy. Ruiny - mają być imitacją kamiennego kościoła gdzieś w Niemczech. Docelowo marzy mi się resztki dachu oraz resztki witrażu w oknie. Muszę dorobić jeszcze nadproże w części okiennej i zamaskować lub załatać w miarę możliwości szparę jaka jest na łączeniu ścian. Gruzowisko jest wstępne bo trzeba będzie trochę gratów poupychać jak na porządne pobojowisko przystało. Pojazd - Ma imitować porzucony pojazd z uszkodzonym lewym kołem napędowym. Wokoło ma się walać trochę bambetli i świetne łuski z RB Model. Wykorzystam również blachy Eduarda i liny Eureka . Co do malowania to nie jestem zdecydowany do końca zastanawiam się czy np.nie zrobić wieży w fabrycznej mini , a resztę w kamuflażu jako swoisty składak. Ewentualnie przeglądam kolory pojazdów z końca wojny. Projekt docelowo przeznaczony na tegoroczne Katowice i prawdopodobnie ostatni przed najważniejszym modelem życia który ma się rozpocząć za 9 miesięcy Przejdę na klejenie pieluch :P Sorry za foty ale koty zdemolowały mi stanowisko fotograficzne i trzeba je naprawić. Uwagi i pomoc mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Projekt docelowo przeznaczony na tegoroczne Katowice i prawdopodobnie ostatni przed najważniejszym modelem życia który ma się rozpocząć za 9 miesięcy Przejdę na klejenie pieluch :P hehe gratulacje z pieluchami nie ma co dramatyzować, góra dwa, trzy tygodnie ostrego treningu i będziesz w stanie zmieniać na śpiocha po omacku Sajgon zaczyna się mniej więcej rok później, jak model staje się samobieżny, wszędzie wchodzący i wszystko dotykający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Odkopuje temat - zakopując czołg Podstawka z kościołem uległa przewadze liczebnej kotów i wylądowała w koszu. Nastał czas PIG PANTHER Młode Oczywiście podstawka zostawiona aby łatwiej malować było. Matula z bratem Idę szlifować świnki i dalej zakopywać pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Jak na razie zapowiada się fajnie, jak zrobiłeś złuszczenia farby na wieży rozpuszczalnik na bazę?? PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Złuszczenia farby to sreberko wg pomysłu kolegi epigwa - on tez skusił mnie do zabawy plasteliną co daje fajne efekty w topieniu pojazdu w błocie. Jedyna wada sreberka że w 48 to ciężej operować na małej powierzchni i do końca nie wiem czy efekt mnie zadowoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Dzisiaj pogrzebałem przy kompozycji szczegółów. Wino i konserwy dobre na wszytko Łańcuchy i inne takie Blondynki zyskują róż ;) Kilka łusek żeby było na ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Jedziemy dalej z prosiak-owym zwiadem Stan obecny przed dopieszczaniem i tworzeniem kałuż w zagłębieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Uh! Niezły .... chlew! Pięknie pieknie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Bardzo mi się podoba, ciekawy pomysł z prosiakami Świniaki są z zestawu Tamyi Czekam na dalsze postępy, bo jak na razie jest git [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Nie, prosiaki i inny inwentarz to taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi