Zderzak Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Witam! Kolejny odcinek z cyklu ,,Second Life", czyli tym razem Man od Revella. Model niezbyt młody, z roku 2001, który dostałem na gwiazdkę 2007. Przestał sobie na półce dobry kawał czasu, lecz w ramach wakacyjnego odnawiania przeszedł metamorfozę. Osobiście z modelu jestem zadowolony, lecz muszę poprawić lusterka, tak więc nie czepiajcie się ich za bardzo. Zapraszam do komentowania i oceniania. Pozdrawiam Konrad P.S. Kalkomanie malowane metodą dla odważnych, czyli dookoła pędzlem... Było tak: A teraz jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Jako że jest w barwach UN to powinien być cały biały a nie w pustynnym kolorze... Po za tym dziwne brudzenie a szczególnie na szybach, kalkom widać film, paka w środku nie pomalowana, ślady łączeń na wydechu, a tabliczka z tyłu z tym krzyżykiem powinna być czarna. Jest ładniej niż było bo jest chociaż pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Jako że jest w barwach UN to powinien być cały biały a nie w pustynnym kolorze.. Wiem, ale w moim przypadku ładne pomalowanie ciemnozielonego plastiku Revella farbą białą graniczy z cudem, albo trwałoby wieczność i skończyło się po 10 warstwie. Można powiedzieć, że model oglądacie w zachodzie słońca... kalkom widać film Zrobiły się tak po pomalowaniu. W rzeczywistości nie widać ich tak bardzo,trzeba się zbliżyć do modelu i przyjrzeć. paka w środku nie pomalowana Musiałbym rozwalić cały dach itd. Postaram się walnąć tam jakaś zasłonkę. Ślady łączeń w renowacji ciężej usunąć, aczkolwiek wydech to mój błąd O tabliczce nie wiedziałem, że musi być czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rent23 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Witam mam model tej samej firmy tyle że wersji 7t milgl 6x6 jest w stadium malowania i też przez przypadek skleiłem pake, model niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Witam mam model tej samej firmy tyle że wersji 7t milgl 6x6 jest w stadium malowania i też przez przypadek skleiłem pake, model niezły. No to też masz problem. Ale wywnioskowałem, że sklejasz go pierwszy raz. A w moim przypadku przestał już długo na półce, a klej, który rozpuszcza plastik i na tej zasadzie łączy el. ciężko ładnie rozerwać. A można wiedzieć którą wersję mana masz? Tą nową czy tą starą z kalkami UN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 calkiem fajny,moze przydal by sie mocniejszy wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rent23 Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Nie mam kalek un to chyba stara,a paka leżała już rok sklejona tylko nie miałem czasu się zabrać za to dopiero teraz mam czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Lipca 2009 Autor Share Napisano 7 Lipca 2009 To jest ta stara: A tu masz kalki: Zdjęcia ze strony www.panzer-modell.de A tu nowa wersja: www.modellversium.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rent23 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 mam tą nową wersje ,a elementy dobrze ci pasowały od podwoźa bo mi nie bardzo pasował główny wał który szedł na dwie tylnie osie ponieważ był troche za krótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 U mnie w 5t wszystko pasowało do siebie idealnie. Szkoda, że model jest już trudno dostępny, bo naprawdę wart był swojej ceny(104zł). Mam tu na myśli i efekty wizualne i sklejalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rent23 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 wiem bo też chciałem ten model lecz nie można go chyba dostać ,bo nie jest duży wporównaniu z innymi wersjami lecz 5t wersja mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi