Kamil K. Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Co Szanowna Komisja myśli o takim kamo? Made in Bulgaria ;-) Nic ciekawszego nie znalazłem, a to mysle jest całkiem fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Wybaczcie, że tak post pod postem, ale chyba cos nie umiem warsztatów prowadzić bo ciągle tutaj raczej pustki panują, w porównaniu do wątków, które na podobnym etapie mają po 4-6 stron Ale to nic. Raport prosto z pola walki. Wnętrze praktycznie mi się pomalowało, jeszcze ew. przy świetle dziennym jakieś poprawki zapodam bo już niewiele widzę: W tle mi się BMP-1 zawieruszył, co to się skończyć nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam, aloha, cześć, siema, ema i w ogóle joł, po długiej przerwie! :lmrgreen: Wróciłem z wielce męczącego wyjazdu, nogi non-stop w ruchu, czas więc by odpoczęły, a ręce powróciły do dawnej sprawności ;) W domku czekała już na mnie skromniutka paczka: Koła bardzo fajniutkie, przy cenie 17zł grzechem byłoby ich nie kupić. Do tego farbki, cobym miał go czym pomazać. Jak widać na zdjęciu mam też inne priorytety i gdy wreszcie ogarnę się po powrocie i siądę do biurka, to wtedy dopiero wyjdzie, który model jest bardziej priorytetowy ;-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 tankred miał jakąś fajną fotkę z mudżachedinami co siedzą sobie na takim transporterze i pomalowany sprejami jest na niezłe dziwne kamo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Wywal BTR-152... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Skif rulez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 tankred miał jakąś fajną fotkę z mudżachedinami co siedzą sobie na takim transporterze i pomalowany sprejami jest na niezłe dziwne kamo:P Tylko że to chodzi o BMP-1 niestety. Wywołany do tablicy czegoś poszukam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Czołem po przerwie! Projekt nie zdechł, projekt żyje! Wprawdzie koncepcja trochę mi się zmieniła i nie będzie żadnego bułgarskiego malowania, a tylko "monotonne zielone ruskie" ;-) . minęło trochę czasu i niestety pogubiły mi się niektóre fototrawionki, dlatego musiałem trochę kombinować. Malowanie będzie z Czeczenii z lat 94-96 prawdopodobnie. MT-Lb dorobił się błotników, większości fototrawionek które się nie zgubiły i części plastikowych. Zostało trochę szliwowania i parę pierdółek do przyklejenia i można malować. Mam dwa pytania do ekspertów i zorientowanych: - jaka farba podkładowa jest używana przy rosyjskim sprzęcie? Minia? - gdzie w Polsce i w jakiej cenie mogę dostac któreś z tych figurek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Witam. I się wziął i pomalował wczoraj. Zdjecia robiłem na bieżąco stąd są prosto z biurka i bez żadnego porządnego tła. Przed chwilą zrobiłem jeszcze jedną fotkę w miarę normalnym świetle dla porównania. Najpierw model dostał podkład i pseudo preshading. Potem zielona Pactre A112... A potem się bawiłem róznymi mieszankami kolorów A tak model wyglądał 10 minut temu: Jakieś dziwne odbłyski kolorów były spowodowane tym, że na zdjęciach model nie był suchy. I na zdjęciach kolor jest odrobinkę bardziej oczojebny niż w rzeczywistości. EDIT: I podbijam pytania zadane powyżej. Może ktoś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 Model jest po biedronce, washu i wstępnych odpryskach. Niestety pogoda jest jaka jest, światło jest jakie jest, więc zdjęcia na pewno nie są najlepsze - ale do tej pory nie zrobiłem takich, które lepiej oddawałyby stan faktyczny modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Witam. Jeśli chodzi o te figurki to u nas ich nie kupisz, chyba że akurat trafią się na którymś portalu aukcyjnym. może z firmy Worriors Modern Russian Infantery - Chechenya(35391) cena u nas chyba w granica 60zł. Ewentualnie któryś z zestawów Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 W Lublinie był fajny zestaw 7 żywicznych Rosjan z Czeczeni za 60 zł. Siedzieli na transporterze a część paliła szlugi itd. żałuję że nie miałem kasy... To tak żeby cię wkurzyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 peter a może pamiętasz jakiej to firmy były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Wojtek B. patrz PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 A w Białymstoku i Kraśniku jak na złość ich nie było(?)... Ogólnie to mogłem jechać do Lublina, a nie Krasnika, ale już mniejsza o konkursy. Jakby ktoś z Was miał linki do w/w ruskich to bym sobie ich chętnie oglądnął. Pomyśle jeszcze o tych figurach, najchętniej to bym kupił dosłownie jedną-dwie, bo malować ich nie umiem za bardzo, to szkoda się wykosztowywać. Ot tak, żeby obok postawić, skoro Mt-Lb ma być taki pootwierany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi