Skocz do zawartości

MT-LB Skif Eduard 1/35

Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, że tak post pod postem, ale chyba cos nie umiem warsztatów prowadzić bo ciągle tutaj raczej pustki panują, w porównaniu do wątków, które na podobnym etapie mają po 4-6 stron Ale to nic.

Raport prosto z pola walki. Wnętrze praktycznie mi się pomalowało, jeszcze ew. przy świetle dziennym jakieś poprawki zapodam bo już niewiele widzę:

PICT5255.jpg

PICT5256.jpg

W tle mi się BMP-1 zawieruszył, co to się skończyć nie chce

• 4 weeks later...

Witam, aloha, cześć, siema, ema i w ogóle joł, po długiej przerwie! :lmrgreen:

Wróciłem z wielce męczącego wyjazdu, nogi non-stop w ruchu, czas więc by odpoczęły, a ręce powróciły do dawnej sprawności ;)

W domku czekała już na mnie skromniutka paczka:

PICT5736.jpg

Koła bardzo fajniutkie, przy cenie 17zł grzechem byłoby ich nie kupić. Do tego farbki, cobym miał go czym pomazać.

Jak widać na zdjęciu mam też inne priorytety i gdy wreszcie ogarnę się po powrocie i siądę do biurka, to wtedy dopiero wyjdzie, który model jest bardziej priorytetowy ;-)

pozdrawiam

• 2 months later...

Czołem po przerwie!

Projekt nie zdechł, projekt żyje!

Wprawdzie koncepcja trochę mi się zmieniła i nie będzie żadnego bułgarskiego malowania, a tylko "monotonne zielone ruskie" ;-) .

minęło trochę czasu i niestety pogubiły mi się niektóre fototrawionki, dlatego musiałem trochę kombinować. Malowanie będzie z Czeczenii z lat 94-96 prawdopodobnie.

P1060258.jpg

P1060259.jpg

P1060260.jpg

MT-Lb dorobił się błotników, większości fototrawionek które się nie zgubiły i części plastikowych. Zostało trochę szliwowania i parę pierdółek do przyklejenia i można malować.

Mam dwa pytania do ekspertów i zorientowanych:

- jaka farba podkładowa jest używana przy rosyjskim sprzęcie? Minia?

- gdzie w Polsce i w jakiej cenie mogę dostac któreś z tych figurek:

52n.jpg

53n.jpg

68n.jpg

69n.jpg

Witam.

I się wziął i pomalował wczoraj. Zdjecia robiłem na bieżąco stąd są prosto z biurka i bez żadnego porządnego tła. Przed chwilą zrobiłem jeszcze jedną fotkę w miarę normalnym świetle dla porównania.

P1060264.jpg

Najpierw model dostał podkład i pseudo preshading.

Potem zielona Pactre A112...

P1060268.jpg

A potem się bawiłem róznymi mieszankami kolorów

P1060271.jpg

P1060274.jpg

P1060275.jpg

A tak model wyglądał 10 minut temu:

P1060278.jpg

Jakieś dziwne odbłyski kolorów były spowodowane tym, że na zdjęciach model nie był suchy. I na zdjęciach kolor jest odrobinkę bardziej oczojebny niż w rzeczywistości.

EDIT: I podbijam pytania zadane powyżej. Może ktoś wie.

A w Białymstoku i Kraśniku jak na złość ich nie było(?)... Ogólnie to mogłem jechać do Lublina, a nie Krasnika, ale już mniejsza o konkursy.

Jakby ktoś z Was miał linki do w/w ruskich to bym sobie ich chętnie oglądnął.

Pomyśle jeszcze o tych figurach, najchętniej to bym kupił dosłownie jedną-dwie, bo malować ich nie umiem za bardzo, to szkoda się wykosztowywać. Ot tak, żeby obok postawić, skoro Mt-Lb ma być taki pootwierany.