Lucas HS Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Cześć, udało mi się odstresować szybkim modelem. Skończyłem poniżej 2 miesięcy, jest to dla mnie dobry czas. Do malowania użyłem farbek Gunze C. Był to model z serii Profipack, z dodanymi jeszcze el. foto trawionymi Eduarda, oraz maskami do malowania. Od siebie dodałem jedynie lufy działek. Model przedstawia maszynę wyremontowaną w Polsce po wojnie. Zapraszam: Kabina: Warsztat: KLIK Zdjęcia w 1600px: WARSZTAT GALERIA Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Piękny Nie bardzo wiem do czego się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Hej! No i mamy kolejnego Iła na forum tym fajniej, że polskiego. Ogólne wrażenie jest OKEJ ale kilka minusów się znajdzie... - najbardziej razi mnie wytarcie od łażenia załogi na skrzydle niestety ale wygląda to jakbyś chciał szybko skończyć tę robotę... - widać, że szachownice są przecięte, może lepiej byłoby potraktować je płynami zmiękczającymi aż do skutku? - czemu wnęki podwozia oraz golenie pomalowałeś na kolor kamuflażu? czy tak jest w muzealnym eksponacie? Pytam bo sam nie wiem A teraz plusy: za temat za cały spód, wyszedł Ci bardzo fajnie (cieniowanie i brudzenie) cieniowanie góry za eleganckie sklejenie kadłuba ze skrzydłem bo pamiętam, że nie wszystko tam chciało pasować (przynajmniej w moim) Kurzu nie będę się czepiał bo sam kiedyś miałem taki problem z lakierem trzeba po prostu chować model na czas schnięcia w jakieś "sterylne" miejsce, a ja osobiście przerzuciłem się na akrylowe lakiery. Jedyne czego mi jeszcze brakuje to jakiegoś numeru taktycznego oraz żywicznego karabinu, nie miałeś go w zestawie? Wyglądałby zdecydowanie atrakcyjniej. Koniec gadania. Ogólnie model mimo kilku niedociągnięć sprawia pozytywne wrażenie, a na pewno kolejne będą jeszcze lepsze! Gratuluję ukończenia projektu! PS. Przy okazji, co się stało z B-2? Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Już pędzie z odpowiedzią Otarcia lakieru nigdy mi nie wychodziły. Jak je robię to zawsze wydaje mi się, ze ich za mało i zawsze przesadzę... - do poćwiczenia. Szachownice na stateczniku nie chciały się ułożyć, kompletnie nie reagowały na płyny. musiałem je przeciąć i jakoś uklepać. Szachownice na kadłubie nie były przecinane z tego co pamiętam. Używałem Micro Seta i Sola. Wash nie wszedł wszędzie. Wnęki podwozia są pomalowane innym kolorem, przyjrzyj się dokładnie Wg mnie mniej więcej to pasuje ze zdjęciami oryginału z Muzeum lotnictwa w Warszawie, aczkolwiek kolory były dobierane na oko. Co do numeru taktycznego sam się dziwiłem, bo na zdjęciach oryginału go nie ma. W zakłopotaniu jednak go nie zrobiłem. Nie było zadnych podstaw do tego. A karabin żywiczny miałem, ale się złamał. Tutaj troszkę się pospieszyłem. A sam model ma dużo więcej niedociągnięć. Źle pomalowane ramki kabiny, za ciemny kolor kamuflażu górnych powierzchni no i ten kurz............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Nie odpowiedziałeś na jedno pytanko: Przy okazji, co się stało z B-2?Hę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Modelik fajnie wyszedł. Domniemam że model był malowany aerografem? Niewiem, ale wydawać się idzie że model się świeci. No chyba że tak miało być to ok. Pozatym same plusy +++ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Nie odpowiedziałeś na jedno pytanko:Przy okazji' date=' co się stało z B-2?[/quote']Hę? Pozdrawiam Robi się podwozie, ale powolutku, bo model mnie wkur.... kalki się podarły na nim. Nie mam taśmy maskującej by wymalować to wszystko od szablonów. Ale może jak wrócę z wakacji (w niedzielę za 1,5 tygodnia) pomaluję to i wrzucę fotki prawie gotowego. Macie rację, czas pokończyć projekty. Został jeszcze MiG-29 i Spitek w 1:24, pamiętacie go? A Migunia gotowa do malowania. I jest u mnie na pierwszym planie teraz. A Ił świeci się to fakt. Nie mam na razie odpowiedniego lakieru, ale jak go kupię, to psiknę i dam zdjęcia. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 A ja ci powiem tak: wcześniej słońce mi waliło w monitor więc się przyczepiłem ale teraz wygląda lepiej Chociaż dalej nieco za ciemna góra kadłuba mi się wydaje albo zbytnio przyzwyczaiłem się do starego malowania Ił-a 10 z Muzeum w Krakowie Chyba trochę bez sensu gadam...w każdym razie fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Wczoraj dotarło do mnie, że "tak być nie będzie". A że dziś o 8:00 mam wyjechać na dolny śląsk na wakacje, to trzeba było działać szybko. Wstałem o 6 rano zamalowałem aerografem otarcia lakieru, zrobiłem nowe i zastanawiałem się co by tu jeszcze zrobić... i oto mnie olśniło :idea: przecież mam dwie puszki w spreju lakieru matowego Gunze Topcoat Tak wygląda model po matowym lakierze. Antenę odciąłem, a jak wrócę to dorobię cieniutką, nie wiem jeszcze z czego... To idę się pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi