Madnessr Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Jest to właściwie mój pierwszy model nie licząc tych, które sklejałem jakieś 10 lat temu w gimnazjum. "Konstrukcja" ta jest firmy Mastercraft i kosztował jedynie 12 zł. Model zrobiłem bez szpachlowania, a kalkomania położona została tradycyjnie za pomocą wody i pędzelka. Proszę o wskazanie błędów i jakieś rady na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Witam Pierwsze, co bardzo rzuca się w oczy to łączenie kadłuba powinno być wy szpachlowane i wyszlifowane to samo tyczy się osłony silnika, co do malowania pędzlem to jest nieźle z czasem będzie lepiej i to tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Hej! Warto jednak zainwestować w szpachlę bo szczeliny na kadłubie i osłonie silnika od razu rzucają się w oczy. Ładnie wyszło ci malowanie, nie ma smug a warstwa farby jest cienka. Kalki siadły bardzo dobrze jak na samą wodę Następną "pezetelkę" poszpachluj wyszlifuj i będzie okej! Trenuj dalej EDIT: albert091283 był szybszy Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madnessr Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Dzięki. W następnym modelu zastosuje szpachlowanie Zaczynam składać model RWD 14B Czapla z ZTS Plastyk. Widzę już po skrzydłach, że będzie dużo roboty, bo bardzo do siebie nie pasują. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Co do szpachli , polecam tamiyę. Widzę, że uparłeś się na te peerelowskie starocie Nie lepiej skleić sobie jakiegoś Fokkera czy Albatrosa z oferty Rodena? Niektóre typy były używane w polskim lotnictwie, jeśli ci na polskich malowaniach zależy... a kleić będzie się nieporównywalnie lepiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madnessr Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Do tych dwóch modeli przyciągnęła mnie cena ;) W planach po tym modelu mam zamiar zająć się jakimś Fokker D.VIII (E.V) lub Albatrosem D.III (Oef). Przyjże się produktom firmy Roden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi