Skocz do zawartości

Revell McLaren mp4/20 1/24

miodzio20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam doszedłem do wniosku że Porsche mi się nie chce robić:p Więc zabrałem się za McLarena.Jest to model firmy Revell,jak zwykle słaby w wykonaniu,zero carbonu w komplecie,ochydne opony, tylko ładne kalki tyle mogę powiedzieć o modelu:P

W modelu znajdzie się parę żeczy o demnie:Carbon gdzie się da,pasy,wentylki, i kabelki.Model będzię pomalowany ts-ami,podkład tez z tamki w spreu, elmenty zawiachów i inne to czarne mat Motip,a na wszytko gunze top coat (niebieski w spreu).

A oto fotk i z tego co zrobiłem i jak sie co prezentuje:)

Opony z felgami:) -coś z czego jestem dumny gdyż kaydy wie jakie Revell daje oponki do f1:P

dsc00513f.jpg w800.png

dsc00514c.jpg w800.png

dsc00515ir.jpg w800.png

rzeczy które juz zdołałem ocarbonować

Zawiachy

dsc00506e.jpg w800.png

Kierownica

dsc00507ay.jpg w800.png

Koloru dostal tez wydech

dsc00516c.jpg w800.png

Elementy gotowe do carbonowania

dsc00526.jpg w800.png

dsc00527rtd.jpg w800.png

dsc00530dy.jpg w800.png

dsc00525mt.jpg w800.png

Fotel przygotowywany pod pasy

dsc00532bcs.jpg w800.png

Płyta podłogowa narazie prezentuje się tak (cza poprawic,papierem pobawic sie i mozan prysakc podkłądem:)

dsc00520f.jpg w800.png

To narazie na tyle,jutro może jakis update,licze na jakies komentarzy i na zaintereswoanie ludzi:) Uprzedzam że jestem jeszcze nei doswiadczonym modelarzem a wrecz pocozntkuajcym...

Edytowane przez Gość

• 3 weeks later...

Mały update po 2 tygodniach ciszy:) jako że jutro jadę na wakacje i wrócę za 2 tygodnie to chciałem pokazać przed wyjazdem co zrobiłem:)

Teraz parę zdjęć:

Przymiarka osprzętu do fotelu

http://img219.imageshack.us/img219/3844/dsc00588y.jpg (sorka ale fotka parę dni temu zrobiona dlatego tak)

Części karoserii:

dsc00598q.jpg w800.png

dsc00599u.jpg w800.png

dsc00600hvv.jpg w800.png

dsc00601c.jpg w800.png

dsc00602d.jpg w800.png

Spojler- 1 raz 2 kolory,troszkę do poprawy ale jak wrócę będzie lakier już twardy popoprawiam

dsc00603mnm.jpg w800.png

Płyta podłogowa-dostanie carbonu wszędzie:

dsc00604.jpg w800.png

dsc00606n.jpg w800.png

Karoseria zaszpachlowana na razie-

dsc00608e.jpg w800.png

Jak na razie jedyna całą pocarbonwoana część,uważam że wyszło nawet przyzwoicie

dsc00610p.jpg w800.png

fotel pozbawiony pasów i pomalowany,złapały się paprochy ale jak wyschnie to poprawiam dam clear i carbon również

dsc00612kwg.jpg w800.png

i ostatnia juz rzecz-pobrudzone rury

dsc00613y.jpg w800.png

To na tyle next update za jakieś 3 tygodnie dopiero,sorka za fotki ale z komorki robione,aparatu nie posiadam,liczę na komentarze oraz zainteersowanie temat gdyż jak narazie go nie widze:P pozdrawiam:)

Prosba jest taka zebys edytowal troche obrazki ktore tu wrzucasz. Twoje foty maja wielkosc 2048 x 1536 pikseli i waza po okolo 800KB. Masz pojecie ile to sie laduje ?

Nawet jest specjalny zapis w regulaminie forum:

9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 800 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych.

Nie dopuszcza się stosowania linków w relacjach warsztatowych i galeriach. Wyjątkiem są linki używane w uzasadnionych przypadkach w dyskusjach prowadzące do wielkoformatowych zdjęć, które w przypadku umieszczenia bezpośrednio na forum w tagach nadmiernie obciążałyby wolniejsze połączenia internetowe.

Rozumiem jeszcze pojedyncza fotka, ale kilkanascie/kilkadziesiat ? Popraw sie miodzio20... popraw.

Pozdr.

Pawel

No to uff, ale zanim sie doladuja i przeksztalca te "krowy" z pierwszego postu, swobodnie mozna napisac posta z cytatami z regulaminu itd. itp. Ergo troszke schodzi. Dobrze ze kolejne juz beda "regulaminowe".

Pozdr.

Pawel

zauważ Tornado upomniał mnie

No właśnie, miałeś podmienić zdjecia na mniejsze i co ?

Zrób to jak najszybciej bo w przeciwnym wypadku usunę je

Podoba mi się kierownica - przełączniki namalowałeś na niej, czy nakleiłeś kalki ?