krzysztof66 Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 (edytowane) Witam jako że właśnie zaczął mi sie urlop postanowiłem pokazać tygrysa ,robionego z odzysku.Sam model to tamiya 1:35 wzbogacony o grille z eduarda,zimmerit wykonany samodzielnie,kalki z dragona,śnieg soda spożywcza. Edytowane 12 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Hmm...co mam powiedzieć, fajny kociak. Bardzo fajny pomysł na malowanie. Widać, że wóz pomalowany i ubabrany z głową i wg. zdjęć. Krzysztof pozdrawiam i oczekuję Twojej Pantery G...to dopiero będzie cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 i wg. zdjęć. Oj ;) Trochę fotek Anneliese wyszperałem. Tutaj te zanim dostała zimowy kamuflaż (z niemieckiego forum): I te "końcowe". Widać, że od samego początku do końca miała zawieszona po 4 ogniwa z przodu wieży w jednym pasku. Fajny bajer, szkoda że nie odtworzyłeś. Czarne zaczepy rażą - wyraźnie widać że były jasne (białe). Widać wyraźnie, że pod numerem taktycznym był zostawiony oryginalny kolor. Czy te szekle do zaczepiania lin holowniczych na w lewym górnym rogu tylnej płyty mogły być mocowane pionowo? Widziałem tylko poziomo... Zimmerit ciut za gruby (szerokie rowki) i nierówny jak na KT Porsche (wg mnie). Ucha (ogólnie cała końcówka) lin holowniczych i liny do naciągania gąsienic na burtach były malowane w kolorze bazowym, na pewno nie czarnym. I czysta czerń lin do mnie nie przemawia. Nie mówię, że muszą ociekać rdzą, ale chociaż lekki nalot by się przydał - w końcu mają do czynienia z wodą Mocowania lin do kadłuba na pewno nie były czarne. Wszystkie mocowania były przyspawane do kadłuba więc były malowane razem z nim. Ogólnie odważnie zrobiony, ale większość tego co napisałem możesz prosto poprawić... P.S. A - błyszczy się I literówka w tytule tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi