Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam jako że właśnie zaczął mi sie urlop postanowiłem pokazać tygrysa ,robionego z odzysku.Sam model to tamiya 1:35 wzbogacony o grille z eduarda,zimmerit wykonany samodzielnie,kalki z dragona,śnieg soda spożywcza.

05a856a6a147f4b3m.jpg

0cb6413142fa34c9m.jpg

76a2989ddd0aeffcm.jpg

b40c5e6df26bd388m.jpg

67e971e6adf22c4cm.jpg

0222bf5e4eac9109m.jpg

65ddf67617c1e590m.jpg

d1af89baf18e7911m.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Hmm...co mam powiedzieć, fajny kociak.

Bardzo fajny pomysł na malowanie. Widać, że wóz pomalowany i ubabrany z głową i wg. zdjęć.

Krzysztof pozdrawiam i oczekuję Twojej Pantery G...to dopiero będzie cudeńko.

Napisano
i wg. zdjęć.

Oj ;)

Trochę fotek Anneliese wyszperałem. Tutaj te zanim dostała zimowy kamuflaż (z niemieckiego forum):

2hpovv8.jpg

4fwoisp.jpg

I te "końcowe".

anneliese21ch2tk.jpg

anneliese2a7aetlitew.jpg

hungria4.jpg

Widać, że od samego początku do końca miała zawieszona po 4 ogniwa z przodu wieży w jednym pasku. Fajny bajer, szkoda że nie odtworzyłeś. Czarne zaczepy rażą - wyraźnie widać że były jasne (białe). Widać wyraźnie, że pod numerem taktycznym był zostawiony oryginalny kolor.

Czy te szekle do zaczepiania lin holowniczych na w lewym górnym rogu tylnej płyty mogły być mocowane pionowo? Widziałem tylko poziomo...

Zimmerit ciut za gruby (szerokie rowki) i nierówny jak na KT Porsche (wg mnie). Ucha (ogólnie cała końcówka) lin holowniczych i liny do naciągania gąsienic na burtach były malowane w kolorze bazowym, na pewno nie czarnym. I czysta czerń lin do mnie nie przemawia. Nie mówię, że muszą ociekać rdzą, ale chociaż lekki nalot by się przydał - w końcu mają do czynienia z wodą Mocowania lin do kadłuba na pewno nie były czarne. Wszystkie mocowania były przyspawane do kadłuba więc były malowane razem z nim.

Ogólnie odważnie zrobiony, ale większość tego co napisałem możesz prosto poprawić...

P.S. A - błyszczy się I literówka w tytule tematu