Skocz do zawartości

[Galeria][BF2]Spitfire Mk.Vb/Trop - Italeri - 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to koniec.

Supermarine Spitfire Mk. Vb/Trop, T-L, EP-706, Malta 1942r.

Na pewno nie kupię już Spita z Italeri, nigdy

Nie jest to na pewno ostatni Spitfire jaki skleiłem myślę teraz nad jakimś w 48...

Chyba tyle...

DSC02295.JPG

DSC02294.JPG

DSC02300.JPG

DSC02297.JPG

DSC02298.JPG

DSC02299.JPG

Teraz uciekam na kilka dni z forum(wyjazd).

Cześć.

Napisano

Bardzo ładny! Ładne przejścia i brudzenie Ci wyszło! Mam pytanko..jakiego specyfiku używasz do kalek?

Napisano

No, to lubię Wybacz, że nie odpisywałem w warsztacie, ale nie cierpiące zwłoki sprawy służbowe (czyt. wakacje :P) pozbawiły mnie dostępu do forum. Sam Spitek jest fajny, z lewej strony na kodowej literze T widać ingerencję rylca :P Brudzenie takie, jak lubię Ogólnie duży plus.

pzdr.

Napisano

Wielkie dzięki.

Mam pytanko..jakiego specyfiku używasz do kalek?

Używam płynów Agamy.

z lewej strony na kodowej literze T widać ingerencję rylca

w kilku innych miejscach też. Muszę jeszcze się podszkolić w ryciu linii.

Napisano
Nie jest to na pewno ostatni Spitfire jaki skleiłem myślę teraz nad jakimś w 48...

Dopiero teraz przeczytałem wszystko dokładniej (wcześniej czasu mało było to żem tylko fotki obejrzał), więc jeśli chcesz fajnego Spitka w 48 to sklejałem raz Spita Mk. XVI z... Italeri ale muszę powiedzieć, że bardzo przyjemnie się składało. Jeśli kiedyś dorwiesz taki zestawik, to polecam

pzdr.

Napisano
Na pewno nie kupię już Spita z Italeri

No to jak na razie dotyczy to skali 1/72.

Jachud3, pomyślę nad Italerką. W 48 nie ma przynajmniej skopanego przejścia skrzydło-kadłub. Jednak teraz mam zaczęte dwa modele i nie tak szybko będzie kolejny Spit.