albert091283 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 (edytowane) Witam wszystkich Jak temat wskazuje na sklejenie i malowanie tego modelu poświęciłem nieco ponad 5 godzin. Postanowiłem stworzyć coś dla zabicia czasu i tak udałem się do sklepu z zabawkami zainwestowałem 10 euro i wyszedłem z takim czymś, (bo nic innego nie mieli) Nie zastanawiając się długo nad poprawnością czegokolwiek w tym modelu przystąpiłem do lepienia a oto efekty: Spitfajerofile na pewno znajdą dużo miejsc, do których można się czepić, ale jak wspomniałem ten model został potraktowany jako nabijacz nudy i poczekalnia przed czymś poważniejszym, na co jeszcze niestety czekam. Zatem miłego oglądania. Edytowane 16 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 aleś przepłacił, u mnie w sklepie jest po 6.99 . Nawet z wysyłką do Ciebie wyszlo by taniej . Końcówki skrzydeł są równe, bo u mnie wyszły schodki i muszę szpachlowac :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 aleś przepłacił, u mnie w sklepie jest po 6.99 . Nawet z wysyłką do Ciebie wyszlo by taniej . Jak się nie ma, co się lubi to niestety na szybko trzeba przepłacić. Końcówki skrzydeł są równe, bo u mnie wyszły schodki i muszę szpachlowac :( W miarę równe, szpachlowałem jedynie górną część osłony silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Jak na 5cio godzinny model to wyszedł nawet nieźle . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 To jak będziesz jeszcze chciał coś z revella to daj znac, jestem po dostawie . A sam model wyszedł fajnie. Ja chcę kupic inne kalki, coś polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 To jak będziesz jeszcze chciał coś z revella to daj znac, jestem po dostawie Masz cos 1/32?? sam model wyszedł fajnie. Ja chcę kupic inne kalki, coś polskiego. Jak wspominałem to było tylko zlepione dla zabicia nudy. A i zapomniałem dodać, że ten model był z klejem i tymi nędznymi farbkami akrylowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 a w Polsce jest za 13,90 ale zł. W 32 polecam messera z Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 W 32 polecam messera z Eduarda Meserek 109 k-4 (Revell przepak Hasegawy z blaszkami Eduarda, kabinką i kolektorami od Aries. Jeszcze zastanawiam się czy nie dokupić wnęki z radiem w kadłubie też od Aries) Już czeka na mnie w domku w Polsce jak będę w sierpniu to sobie zabiorę i będę z nim walczył po urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Masz cos 1/32?? Niestety nie, mam tylko SPITFIRE Mk.IX/XVI i Mosquito Mk.IV Bomber w 1:48 sam model wyszedł fajnie. Ja chcę kupic inne kalki, coś polskiego. Jak wspominałem to było tylko zlepione dla zabicia nudy. A i zapomniałem dodać, że ten model był z klejem i tymi nędznymi farbkami akrylowymi. aaaa to dlatego te 10 euro. My przestaliśmy sprzedawac te zestawy, bo modele bez farbek lepiej się sprzedają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 aaaa to dlatego te 10 euro. My przestaliśmy sprzedawac te zestawy, bo modele bez farbek lepiej się sprzedają A ja muszę napisać, że niestety nie sprzedają osobno, więc chcąc kupić model trzeba zapłacić za te beznadziejne farby za to klej jest niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Bardzo fajny Spitfeuer Tylko czy mi się wydaje, czy szybka zapaćkana klejem? Ach i jeszcze: na lewym skrzydle na górze, w miejscu gdzie chyba powinny się stykać te czarne linie (), przejście koloru zielonego nie jest łagodne, a trochę poszarpane... ale może się mylę, nie widzę dobrze z tego ujęcia i z tego zdjęcia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Witam! Fajny Spit ładnie wykonany mimo tak szybkiej budowy. Gratulacje P.S. Sama mam takiego na poczekalni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Tylko czy mi się wydaje, czy szybka zapaćkana klejem? Nie szybka po prostu nie została wyczyszczona od środka przed przyklejeniem. Co do tej linii to może faktycznie troszkę jest poszarpana, ale to mały szczegół. Fajny Spit ładnie wykonany mimo tak szybkiej budowy. Gratulacje Dziękuję Sama mam takiego na poczekalni Przyjemny modelik i można wyciągnąć z niego znacznie więcej niż to, co ja zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Nie szybka po prostu nie została wyczyszczona od środka przed przyklejeniem. Hmm, po namyśle.. wybaczam Co do tej linii to może faktycznie troszkę jest poszarpana, ale to mały szczegół. Oj, no pewnie że mały szczegół chyba w złym stylu napisałem poprzedniego posta Jak na 5 godzin roboty... chciałbym tak robić. A przynajmniej dostać takiego kopniaka coby teraz w 5 godzin dokończyć Karasia pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 kopniaka coby teraz w 5 godzin dokończyć Karasia Nastaw się to ja Cię zmotywuje ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 więc chcąc kupić model trzeba zapłacić za te beznadziejne farby Co jest w nich takie złe? Zle kryją? Za gęste, za rzadkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Co jest w nich takie złe? Zle kryją? Za gęste, za rzadkie? Akurat ja maluje aerografem i te farby nie nadają się do tego celu, jeżeli ktoś ma w planie malowanie pędzlem to owszem można spróbować. Dodam jeszcze, że osobiście maluje Revellami,Humbrolami, ale emaliami i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi