MateuszRze Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Witam, moim 2 modelem na warsztacie będzie F-16C "Jastrząb" w skali 1:72. Zdjęcia: Sklejać zaczne najwcześniej za kilka dni Proszę o rady, komentarze i oceny jak zacznę sklejać Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 F-16C "Jastrząb" To nie jest F-16C jastrząb A sam zestaw to F-16C-30, spasowanie tragiczne a jakość elementów fatalna... Cytuj
Piotrek.S. Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 RAV dobrze mówi. Kup sobie zestaw Academy KF-16C, tam jest wszystko oprócz kalek co potrzeba do zrobienia Jastrzębia (zestaw Revella F-16CBlk52 jest raczej trudno osiągalny nawet na aukcjach). Academy ma również zestaw F-16 CG/CJ. Z tego zestawu nie zrobisz polskiej maszyny gdyż ma dyszę GE i duży wlot. Dwa linki, żebyś się zorientował co i jak: Academy F-16 CG/CJ Academy KF-16 C Oba zestawy widziałem w polskich sklepach. Cytuj
MateuszRze Napisano 27 Lipca 2009 Autor Napisano 27 Lipca 2009 Aha rozumiem, może uda mi się wymienić :/ Wymieniłem na inny (MIG-21 bis FISHBED-N - firmy CONDOR) raczej nie na lepszy, ale może coś z tego będzie ;) PS przepraszam za post pod postem Edit dokonany przez moderatora. Starajmy się pamiętać o przycisku "Zmień" w prawym górnym rogu posta. Pozdrawiam, Kermit Proszę o usunięcie lub zamknięcie tego tematu, założe nowy już z odpowiednim modelem do sklejania. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Wczoraj dostałem KF-16C z Academy. Ładne linie, wklęsłe nity na panelach, dużo detali jezeli chodzi o elementy podwozia i wnęki. Sporo podwieszek- 3 zbiorniki, 2xAIM-9, 2xAIM120, 2xGBU-31, 2x Harm zasobnik celowniczy i nawigacyjny( nie pamiętam oznaczeń). Owiewka bezbarwna - nasza jest przydymiona, mały wlot powietrza, wszystkie anteny i statecznik jak w naszym. Pozdro Cytuj
GrzechuG Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Owiewka bezbarwna - nasza jest przydymiona, Przydymiona jest w F-16 CG/CJ "Academy". Z kilku jeden się poskłada Też kupiłem tego Mastercrafta za parę złotych ale tylko dla kalek Cytuj
SAAB Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Chłopak kupił zestaw kalek z modelem gratis dajcie mu szansę . Podpowiedzcie co jak aby , to też jest forma ćwiczeń . Czy nikt z was nie robił kiedykolwiek Vacu? Kupił i się cieszy ja trzymam za niego kciuki . Wiem że nie jest to ideał ale do treningu super. Nie sztuką jest poskładać super wypasiony model źle . Jak macie złomu i elementy a jemu się przydadzą to nie czekajcie . Trzymam kciuki za was. Ps Ciekaw jestem ile kiepskich modeli jest w waszych zapasach ? i czekają na realizację , Ja mam sporo tzw białych kruków do szwedów . Nie ma złych modeli tylko ............ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi