MateuszRze Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Witam, moim 2 modelem na warsztacie będzie F-16C "Jastrząb" w skali 1:72. Zdjęcia: Sklejać zaczne najwcześniej za kilka dni Proszę o rady, komentarze i oceny jak zacznę sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 F-16C "Jastrząb" To nie jest F-16C jastrząb A sam zestaw to F-16C-30, spasowanie tragiczne a jakość elementów fatalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 RAV dobrze mówi. Kup sobie zestaw Academy KF-16C, tam jest wszystko oprócz kalek co potrzeba do zrobienia Jastrzębia (zestaw Revella F-16CBlk52 jest raczej trudno osiągalny nawet na aukcjach). Academy ma również zestaw F-16 CG/CJ. Z tego zestawu nie zrobisz polskiej maszyny gdyż ma dyszę GE i duży wlot. Dwa linki, żebyś się zorientował co i jak: Academy F-16 CG/CJ Academy KF-16 C Oba zestawy widziałem w polskich sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszRze Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Aha rozumiem, może uda mi się wymienić :/ Wymieniłem na inny (MIG-21 bis FISHBED-N - firmy CONDOR) raczej nie na lepszy, ale może coś z tego będzie ;) PS przepraszam za post pod postem Edit dokonany przez moderatora. Starajmy się pamiętać o przycisku "Zmień" w prawym górnym rogu posta. Pozdrawiam, Kermit Proszę o usunięcie lub zamknięcie tego tematu, założe nowy już z odpowiednim modelem do sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Wczoraj dostałem KF-16C z Academy. Ładne linie, wklęsłe nity na panelach, dużo detali jezeli chodzi o elementy podwozia i wnęki. Sporo podwieszek- 3 zbiorniki, 2xAIM-9, 2xAIM120, 2xGBU-31, 2x Harm zasobnik celowniczy i nawigacyjny( nie pamiętam oznaczeń). Owiewka bezbarwna - nasza jest przydymiona, mały wlot powietrza, wszystkie anteny i statecznik jak w naszym. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Owiewka bezbarwna - nasza jest przydymiona, Przydymiona jest w F-16 CG/CJ "Academy". Z kilku jeden się poskłada Też kupiłem tego Mastercrafta za parę złotych ale tylko dla kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 o kurde m idali mniej kalkomani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Chłopak kupił zestaw kalek z modelem gratis dajcie mu szansę . Podpowiedzcie co jak aby , to też jest forma ćwiczeń . Czy nikt z was nie robił kiedykolwiek Vacu? Kupił i się cieszy ja trzymam za niego kciuki . Wiem że nie jest to ideał ale do treningu super. Nie sztuką jest poskładać super wypasiony model źle . Jak macie złomu i elementy a jemu się przydadzą to nie czekajcie . Trzymam kciuki za was. Ps Ciekaw jestem ile kiepskich modeli jest w waszych zapasach ? i czekają na realizację , Ja mam sporo tzw białych kruków do szwedów . Nie ma złych modeli tylko ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi