RH Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Okres letni ,jak wcześniej pisałem ,raczej nie sprzyja sklejactwu.Bardziej pociąga mnie przebywanie na łonie natury z jednym z paru latających modelików RC.I dla zdrowia( odetchnie sie trochę od tych wszystkich klejow ,farb itp.) i uspokojeniu nerwów (nie ukrywam że czasem krew zalewa jak sie te skorupy klei). No ale sie jakoś zmobilizowalem i mam pare modeli na ukończeniu,a w tym dwa zrobione ,ktore nie omieszkam tu pokazać . Są to dwa bliźniaczki z brytyjskiej wytworni a mianowicie Austerki MkIII Jeden w malowaniu 663 dywizjonu polskiego współpracy z artyleria z maja 1945 Wlochy.Drugi to samolot w malowaniu izraelskim maj /czerwiec 1948 Tel Aviv Chel Ha'Avir.(pieron wie co to znaczy ,po prostu przepisalem z instrukcji ) Modele oczywiście 1:48 firma SWord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Witam! Oba modele wykonane bardzo ładnie ale jakoś ten polski bardziej mi się podoba Może odrobina brudzenia by im nie zaszkodziła ale widzę, że lubisz kleić w "czystym stylu". A kolekcję to masz na prawdę godną pozazdroszczenia Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Mi też modele bardzo się podobają. Robią wrażenie na odbiorcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Witam! Oba modele wykonane bardzo ładnie ale jakoś ten polski bardziej mi się podoba Może odrobina brudzenia by im nie zaszkodziła ale widzę, że lubisz kleić w "czystym stylu". A kolekcję to masz na prawdę godną pozazdroszczenia Pozdrawiam Ipkinss Jeżeli chodzi o te akurat modele to mialem zamierzony cel aby je nie "paćkać" Po za tym to takie szmaciaki to raczej powoli sie ścieraly Szybciej je strącili niż zdążyły wypłowieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pfeifer Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 świetne czyste modele. a jeśli chodzi o brudzenie, to załogi i obsługa naziemna dbała o maszyny. prędzej uwierzę czystym modelom, niż zafajdanym i zabłoconym. obsługa dostałaby burę od dowódcy za niektóre z modeli z forum Tel Aviv Chel Ha'Avir.(pieron wie co to znaczy dywizjon powietrzny tel-aviv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi