Tukidyndas Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Z tego co mi się wydaje to te koła technicznie nie posiadały bandaży. Pewnie po nie długim czasie jeżdżenia ta guma by się odcisnęła i odlazła sama. Km na wieży ? Niby można, ale chyba i tak lepiej było by go dać jakimś piechociarzom. Oni prędzej obronią czołg poruszający się w ruinach Berlina aniżeli on sam. Chyba, że zakładasz produkcje '46 itd. A dla załogantów może w ogóle jakaś drabinka z tyłu wieży czy innym nie przeszkadzającym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Z tego co mi się wydaje to te koła technicznie nie posiadały bandaży. Pewnie po nie długim czasie jeżdżenia ta guma by się odcisnęła i odlazła sama. Km na wieży ? Niby można, ale chyba i tak lepiej było by go dać jakimś piechociarzom. Oni prędzej obronią czołg poruszający się w ruinach Berlina aniżeli on sam. Chyba, że zakładasz produkcje '46 itd. A dla załogantów może w ogóle jakaś drabinka z tyłu wieży czy innym nie przeszkadzającym miejscu. Analizując tą maszynę też przyjąłem założenie, że gumę to by szlag trafił bardzo szybko przy takiej wadze czołgu. Wątpliwości mnie naszły, gdy zobaczyłem zdjęcia kilku modeli E-100... z pomalowanymi bandażami Co do drabinki, to raczej myślałem o uchwytach po bokach wieży, w tylnej części... ułożonych w jednej linii (pionowej), ale twoja koncepcja daje mi teraz do myślenia Co do km-u na wieży... Z jednej strony wydaje mi się sensowne założenie jakiejś obrotnicy, choć z drugiej strony sam nie wiem.... A miało być łatwo i przyjemnie z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Dwa pytanka ! - w jaki sposób zawinąłeś tą blaszkę na zakończeniu lufy ? Czy użyłeś do tego celu np. wiertła ? Nie mam praktycznie doświadczenia w kształtowaniu fototrawionek itp. dlatego pytam. - czy wanna kadłuba jest w tym modelu plastikowa, czy metalowa ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Dwa pytanka ! - w jaki sposób zawinąłeś tą blaszkę na zakończeniu lufy ? Czy użyłeś do tego celu np. wiertła ? Nie mam praktycznie doświadczenia w kształtowaniu fototrawionek itp. dlatego pytam. - czy wanna kadłuba jest w tym modelu plastikowa, czy metalowa ? Dziękuję Blaszkę zawinąłem na rączce pilnika w tym przypadku Wanna kadłuba jest plastikowa. Tylko starsze Dragony mają metalową i wtedy na pudełku pisze "Die-Cast Metal Parts Included". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Trafiłem na dwa malowania, może się coś przydadzą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 krzychu-onisk dzięki za fotki. Na pierwszej podobają mi się dodane detale. Co do malowania - ciągle niezdecydowany jestem, może wreszcie coś mi się wykluje... A póki co bawimy się w kółko... tzn kółeczkami doszły też osłony wentylatorów cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Koła raczej stalowe,co widać na załączonym obrazku Natomiast wstawianie kolejnego KM'u , zwłaszcza gdy 2 już były fabrycznie w wieży wydaje się bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Koła raczej stalowe,co widać na załączonym obrazku Natomiast wstawianie kolejnego KM'u , zwłaszcza gdy 2 już były fabrycznie w wieży wydaje się bezsensowne. Dzięki za fotki. Co prawda widziałem je wcześniej, ale w gorszej jakości. Km-y w wieży były wstawione po bokach, a cała górna półsfera jest bezbronna. Ale z racji tego, że E-100 nie weszły do użycia, to tak naprawdę nie wiadomo jakby wyewoluował ich ostateczny wygląd. Stąd też otwarte pole do fantazjowania czy choćby czysto teoretycznych dywagacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Oj nieco długa przerwa nastąpiła. Ale jako, że doszedłem do siebie po operacji i zakończyłem niecierpiący zwłoki scratch projekt w skali 1:1, więc powróciłem do dłubania Na początek małe dodatki do kadłuba: dorobiona osłona peryskopu kierowcy, doklejony reflektor i dodane jarzmo kuliste dla km-u. Zabrałem się też za wieżę. Dodane zawiasy do tylnych drzwi, uchwyty na wieży, doklejona armata z jarzmem. Poza tym lekka przeróbka płyty górnej wieży pod mały dodatek Całość psiknięta surfacerem. Tyle na dziś. Ciąg dalszy prac chyba dzisiaj wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Jak zwykle z małym opóźnieniem ale wieża praktycznie skompletowana, z małym dozbrojeniem cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Zaraz zaraz, coś nie zbyt kojarzę, żeby E-100 miał taką wieżyczkę na wieży. Mały tuning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Fajnie że pokazujesz tak wiele zdjęć, skąd wytrzasnąłeś tę wieżyczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Zaraz zaraz, coś nie zbyt kojarzę, żeby E-100 miał taką wieżyczkę na wieży. Mały tuning? Fajnie że pokazujesz tak wiele zdjęć, skąd wytrzasnąłeś tę wieżyczkę? Zgadza się - mały tuning. Tak samo jak uchwyty na bokach wieży, których w modelu nie ma. Wieżyczka zwinięta z modelu E-25, lufa do niej z zestawu luf do niemieckiego Flaka 20mm. Cieszę się, że się podoba cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 A kto robi E-25 w 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 A kto robi E-25 w 1:72? Jedyny model bardzo kiepskiej jakości - Pegasus. Tzn. 2 modele w pudełku. Takie kostki mydła dla wargamingu. Dlatego wieża przeszła małą obróbkę zanim trafiła do E-100 Jak się uporam z E-100 to przyjdzie czas na Maus i na E-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Ratte od razu zrób od podstaw Dobra, to ja czekam teraz na camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Jak zwykle radości życia codziennego spowolniły prace modelarskie... Ale powolutku do przodu. Pierwszy preshading A potem kolorek bazowy: W tej chwili cały czas toczę wewnętrzną walkę w kwestii kolorów kamuflażu i powoli rodzi się zarys podstawki. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 (edytowane) Dobra robota. Tak podejrzewałem, że wieżyczka jest z tego zestawu. Mógłbyś dać jakieś zdjecia tych ulepków? Szkoda że zdjęcia do których były linki już nie są wyświetlane. Dawaj następne fotki z warsztatu Twojego E-100 Edytowane 28 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Super ci idzie. Bardzo ładne wyszedł ci pre-shading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Super ci idzie. Bardzo ładne wyszedł ci pre-shading. Dobra robota. A dziękuję za uznanie Preshading robiony pierwszy raz w życiu Mógłbyś dać jakieś zdjecia tych ulepków? Chodzi ci o E-25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Tak, nie miałem okazji poznać tego E-25 w sklepie, ciekaw jestem czy dałoby radę coś z tego wyskrobać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Tak, nie miałem okazji poznać tego E-25 w sklepie, ciekaw jestem czy dałoby radę coś z tego wyskrobać? Jak będę miał chwilę wieczorkiem to ci wrzucę fotki tego nieszczęścia Ale i tak planuję zrobić sobie E-25 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 mnowogro przepraszam, ale zupełnie uciekł mi ten E-25. Obiecuję, że jutro skubańca dokładnie obfocę. A tymczasem jakoś się uporałem z niektórymi bolączkami codziennymi i dzięki temu E-100 trafił znowu do lakierni Jutro może uda się nałożyć kolejny kolor kamuflażu. Efekty poniżej cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Witam nocnego modelarza Z tymi fotkami E-25 nie ma takiego pośpiechu. Odważny kamuflaż Widać też preshading, fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 Witam nocnego modelarza Z tymi fotkami E-25 nie ma takiego pośpiechu. Odważny kamuflaż Widać też preshading, fajnie to wygląda. Może nie nocnego ale wieczornego Dolicz różnicę czasu i wtedy się wszystko będzie zgadzało Dzisiaj w ciągu dnia pstryknę E-25 jak obiecałem. Cieszę się , że mój E-100 maluszek się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi