Pafica Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Kiedyś, przy okazji chyba Scimitara mówiłem, że jeszcze kiedyś na pewno za współcześniaki się wezmę. I fakt- Dla wujka dzięki wielkie za kupno. Z koniecznych przeróbek- * pocienienie zębów w pługu * dorobienie łańcuchów do pługa-ma ktoś pomysł na nie w 72? * dorobienie poręczy tylnego kosza wieży z drutu * dorobienie reflektora widocznego na pudełku. Nie ma go w zestawie, a ten konkretny wóz go miał. Ma ktoś zdjęcia, jak on wyglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Pokibicuje, a jaki to reflektor? Żadnego nie widzę tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Heheh ale to jest właz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 :] Wychodzi moja całkowita nieznajomość współczesnych pojazdów bojowych. :]]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 właz , nie właz, jak trzeba, to zaświeci )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) Hmm.. z łańcuszkiem to może być problem bo takich cieniutkich za bardzo ni ma ale ja do swojego wrzuciłem taki dość cienki jaki jest z rb model i jest gitara Pozdrawiam ! Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 A mógłbyś zademonstrować, jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 W tej chwili niestety nie mogę bo brak aparatu ( tato pożyczył ) ale jeśli będzie to możliwe to na pewno pokażę albo jak uda mi się go skończyć to wstawię galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Ooo, czeka cię nieco pracy z tym modelem. Sam takiego popełniłem, z pewną dozą przeróbek - tutaj masz warsztat: viewtopic.php?t=12170&highlight= Kosz na tyle wieży do całkowitej przeróbki. To co jest w modelu przypomina bunkier Na pokrywie włazu dowódcy, po stronie wewnętrznej, ślad po wypychaczu dość ciężki do usunięcia. Brak anten w zestawie. Jeśli robisz czołg uwieczniony na zdjęciu pudełkowym to będziesz miał problem z wyrzutnikami granatów dymnych typu jeż - w zestawie są z gumy, w dodatku (przynajmniej w moim) z nadlewkami. Poniewczasie się dowiedziałem, że znacznie ładniejszy model wersji M1A1 robi Revell. Ale da się zrobić z tego Abramsa pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Nie przejmujcie się wyglądem, tak u mnie przy malowaniu pędzlem jest zawsze. "Testy powierzchni" :]] W każdym razie zakończyłem układ jezdny, kończę wieżę, pracuję nad pługiem. Przepraszam za jakość zdjęć. Jak pójdzie dobrze, to skończę do końca wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Pokaż jak ci wyszedł kosz na tyle wieży. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 ładnie się prezentuje . Pokaz co tam przy koszu zmajstrowałeś . Będą jakieś bambetle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Będą jakieś bambetle ? Od groma. Żeby ten kosz zasłonić :]]]]]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 A masz juz upatrzony jakiś zestaw bambetlowniczy czy będzie mix ? Ja do mojego stosowałem zestaw legend-a nie drogi i dość dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Bambetle?-gumowy zestaw dragona z M1A1 i bradleya + husteczki higieniczne + styropian + jakieś kartony wydrukowane + części podwędzone koledze z jego dragonowego M1A1 + inne samoróbki. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Hahahah, przez dwa dni ostatnie łeb mnie odpadał, ale dzisiaj nadrobiłem, zrobiłem wyrzutniki granatów. Z czego? Kawałek ramki i igła od strzykawki. Trchę koślawe, ale jestem mega zadowolony, bo ja i detale się nie lubimy :] Tak wygląda gumowy oryginał :E A tak moje wyrzutniki: (specjalnie nie dałem zbliżenia, nie chcę sobie psuć dobrego humoru... ) :]]] Oczywiście, muszę ładnie uformować końcówki. Ale powiem tyle, że dobrze wyglądają w realu. Na kadłubie jest pierwsza warstwa humbrola nr. 30. Myślałem, że będzie bardziej niebieski, jest dobrze. Zamówiłem z RB ten łańcuszek. Model pewnie skończę bez niego, a potem go dodam. Chyba, że RB będzie jakieś szybkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 No jak na mój gust te wyrzutniki wyglądaja dobrze tylko nie zapomnij ich uformować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Trchę koślawe, ale jestem mega zadowolony, bo ja i detale się nie lubimy :] Hm.... kiedyś w końcu musicie się polubić. W tym wyrzutniku kal popracujesz nad końcówkami to będzie całkiem OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Pomalowany z grubsza. Specjalnie się kolorami czy dokładniością położenia plam nie przejmowałem, po co? I tak na to wszystko pójdzie mnóstwo pigmentów i pasteli. Nistety łańcuszek nie doszedł, a dzisiaj mam jakieś dziwne imprezy, więc do końca wakacji już nie skończę. Wiem, łaczenie form na 50`. I teraz mam do was pytanie-model chcę dobrowadzić do stanu mega-zakurzeniowego. Czy warto robić klasycznego ciemnobrązowego washa na modelu, czy od razu wejść z brudzeniem i niejako tym zwashować model? PS. Na modelu widzicie jakiś biały nalot i odciski palców-to tylko nie zmyta kreda. Jak wiecie po pędzlu zostają smugi, a jak to się wetrze powierzchnia jest idealnie matowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Wash musi być, dla przykładu podam Firefly bodajze Przemysława Kardaszewskiego (poprawić mnie jak się mylę) prezentowany w którymś z ostatnich Super Modeli. Wyszedł z założenia ze po co wash skoro będzie brudził, przez to jego model mi siew ogóle nie spodobał bo był płaski jak Jola Rutowicz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 płaski jak Jola Rutowicz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Zaraz po napisaniu poprzedniego posta postanowiłem, że całość jednak spróbuję leciutko zwashować. Bałem się, wyjdzie to tak jak mówił peter, a jeżeli ten wash nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi. Model już chyba całościowo sklejony, brakuje jednak pomalowania kaemów, bambetli, łaćuszka już wspomnianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Model fajnie sięp prezentuje . Ja jednak dodałbym jeszcze nieco mocniejszego kurzenia To tyle . A kiedy będą bambetle ?? acha zapomniał ja cos jeszcze napisać . Przybródź koniecznie na czarno tylną środkową kratkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Trochę chyba na siłę chciałeś skończyć tego Abramka... O szwie na .50 cal wiesz, ale zostawiłeś. Lufa nie nawiercona. Lewa tylna strona kosza - chyba brakuje jednego drucika... Tył lewej gąsienicy - plama zielonej farby. Te dorabiane wyrzutniki granatów dymnych nie mają okrągłego przekroju. Generator w koszu na wieży chyba za bardzo się chyli ku tyłowi. Jakoś nie jestem przekonany co do koloru użytego na wizjerach kierowcy i sko. O smugach z pędzla, szczególnie na czarnym kolorze, wiesz. Parę drobiazgów do poprawy ale zmierza w dobrą stronę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi