Kazik Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Powrót z Bytomia z tarczą ale niestety fatum nie śpi. Podczas rozpakowywania modeli po powrocie yamaha wymknęła się z pod kontroli i niestety ułamał się tylny kierunkowskaz. Przy okazji spowodował odprysk lakieru na lampie . Czeka go ponowne malowanie. Błotnik wylądował w izopropanolu, zmyłem farbę, fuknąłem podkładem i przeszlifowałem Jak ja lubię coś robić dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Kazik, ten izopropanol, gdzie się można w to zaopatrzyć i pod jaką postacią jest to sprzedawane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Ja go dostałem od naszego znajomego alchemika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Hmmm, a to niedobry żałuje że tak daleko mieszkam od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 izopropanol, gdzie się można w to zaopatrzyć i pod jaką postacią jest to sprzedawane ? 1. można kupić w: a. Allegro - szukać "IPA", "izopropanol"; b. sklepy dla elektroników 2. w postaci a. płynu w butelkach b. płynu w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Przybyło kilka części przy silniku. przeglądam i przeglądam i się zastanawiam jak pomalowałeś żebra cylindrów na srebrno że tak idealnie wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 12 Marca 2011 Autor Share Napisano 12 Marca 2011 Nie jest znów tak idealnie, ale dzięki. Malowałem metodą suchego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 jestem początkujący i jedynie czytalem o tej metodzie "suchym pędzlem" prowadziłeś włosie w poprzek żeber? dobrze sobie wyobrażam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 12 Marca 2011 Autor Share Napisano 12 Marca 2011 Dobrze sobie wyobrażasz. Do tego jest potrzebny dobry pędzel, pewna ręka i wiadro cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi