Marek44 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Na model ten długo polowałem, ale w końcu go dorwałem. Według zagranicznych for modelarskich jest to najdokładniejszy wymiarowo Flanker w 1/144. Nie sprawdzałem zgodności z planami, ale model sam w sobie ma ładne detale. Zero nadlewek, jam skurczowych, ładny kokpit, przejrzysta owiewka. Ale... są też minusy. Model ma tylko dwa mankamenty: - brak tablicy przyrządów w kokpicie, którą można jednak łatwo zrobić - tzw. "rowy mariańskie" zamiast linii podziału blach. Słyszałem o dwóch metodach na to: zaszpachlować i wyryć nowe lub farbą odpowiedniej konsystencji wydelikatnić te linie, a potem malować model normalnie. Można go wykonać w malowaniu jednego z prototypów, chociaż nic nie przeszkadza by zrobić go w malowaniu seryjnym. Model posiada też pokaźny arsenał podwieszeń. Podsumowując - kolejny ładny model trumpka, jednak wybredni muszą coś zrobić z liniami podziału blach. Zdjęcia: Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Podstawowy mankament tego modelu to zupelnie wydumane linie - przykladowo na oslonie radaru... Jednak najbardziej mnie drazni owiewka, ktora tez ma kreski w wydumanych miejscach. Jedyne wyjscie to pilowac i polerowac, badz uzyc owiewki jako wzor do zrobienia kopyta i probowac wyssac wacu. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Hmm... Dopiero po twojej interwencji sprawdziłem go z planami. Faktycznie owiewka jest źle rozplanowana. Ale co do linii podziału blach na osłonie to sprawdziłem go z tym: http://richard.ferriere.free.fr/3vues/sukhoi_su34_3v.jpg i nie wygląda to tak źle. Ale z owiewką to masz rację - trza zrobić nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 ...a faktycznie wczesne prototypy moga cos tam miec... ...ale te bardziej seryjne wydaja sie gladziutkie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi