Mierzu Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witajcie! Przedstawiam model Panzer trójeczki w malowaniu zimowym. W modelu wymieniłem lufę zestawową na aluminiową, to samo z lufami km-ów. Na wieży dorobiłem miedziane uchwyty. Usunąłem prawy reflektor. Dziękuję koledze kikiemu za dostarczenie ogniw do gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Bardzo fajniusi i milusi modelik dla oczka . Mógłbyś opisać jak wykonałeś kamo i brudzing ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Mógłbyś opisać jak wykonałeś kamo i brudzing ??? Po sklejeniu naniosłem areografem czarną farbę akrylową podkładową, następnie pomalowałem większe powierzchnie panzergrau. Na to następnie naniosłem białe kamo. Po zabezpieczeniu sidoluxem zacząłem od filtrów wykonywanych farbami olejnymi dla plastyków wymieszanymi z white spirit ( 5 warstw filtrów). Następnie filtry zabezpieczyłem znowu sidoluxem i zrobiłem wash olejny w kolorze brąz van dycka wymieszany z czernią kostną i żółtą ochrą. Następnie ponownie sidolux. Odpryski białego kamo zrobiłem za pomocą farby panzegrau Pactra. Efekty błota i kurzu to pigmenty w odcieniach błota nanoszone za pomocą thinner for washes Miga. Model zabezpieczyłem na koniec matem akrylowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam model dobrze się prezentuje , lecz mam jedno zastrzeżenie gąsienice na przednim pancerzu są źle przyklejone zęby od gąsienicy powinny opierać się o belkę. Ale malowanie nadrabia i model bardzo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Jest zbyt zaczerniony, ale jak na skalę 1/72 to na prawde nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Bardzo fajny i skala słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Dla mnie malowanie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uffo13 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Nie jestem profesjonalistom ale mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Mierzu, żeby ten spamiarz nie wyciągnął na wierzch, nie zauważyłbym, świetny pazurek, gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Modelik fajny i za białe kamo ale szpara między wanną a górą (6 fotka) niewybaczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 ale szpara między wanną a górą (6 fotka) niewybaczalne Niestety na zdjęciach to widać, ale co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi