Haluś Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich W ostatnim czasie miałem dość spory przestój w modelarstwie więc czas to nadrobić. Treningi , mecze + nauka a do tego brak weny i przez około pól roku żadnego modelu nie tknąłem. Dopiero Projekt Grupowy/Konkurs na sąsiednim forum zachęcił mnie do powrotu Model ukończyłem już jakiś czas temu ale zasady konkursu nie pozwoliły mi go wcześniej pokazać. I moja ulubiona fotka Komentujcie, oceniajcie i wytykajcie wszystkie błędy a pewnie trochę ich tu jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 tak łypiesz bo chciałbyś żeby ktoś skomentował? jak im się podoba to się zachwycają.. a jak nie.. to siedzą cicho jak by się czegoś bali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Żeby zasłużyć na komentarze trzeba spełnić pewne warunki: 1. Model jest totalnym gniotem i ludziska będą się wyżywać. 2. Model jest genialny - będą "achy" i ochy". 3. Jesteś stałym komentatorem innych modeli, czytaj - udzielasz się na forum. 4. Prowadziłeś wątek warsztatowy pokazanego modelu. 5. Wstawiasz głupią minkę. Z tych czterech warunków spełniłeś tylko ostatni Niedawno ten sam model pokazał Subgrafik, porównaj i sam sobie wystaw ocenę. Pzdr PS. Jeszcze kilka modeli i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Jak dla mnie, nie jest najgorzej. Największy problem to podłoże na podstawce. Sam nie wiem co myśleć. Bo ani to jakaś pustynia, czy może jazda po ugorze co po żniwach zaorano. Ja bym się tym raczej zajął i jeszcze raz zpróbował to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 to ja już bardziej niż podstawki czepnął bym się porysowanych i upaćkanych szyb.. i ogólnie cały model chociaż kanciasty.. wydaje się przez brak jakiegokolwiek cieniowania dosyć płaski i nijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Model może być ale mi do końca nie pasuje podstawka dziwny grunt jakby w kamieniołomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kami13f Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Dołączam się do tego co napisali koledzy panzer_lehr i FAZZY_bez_humoru , mógłbyś chociaż figurantów dołożyć by ożywić model. W sumie mogłeś zrobić działo w położeniu bojowym ( jedna diorka ) a pojazd osobno , tak jak to pokazał kolega Subgrafik. dam Ci radę , najpierw zbierz materiał ( zdjęcia , opisy , miejsca użycia ) , potem forum , koledzy pomogą i podpowiedzą , na koniec zostanie klejenie , chęci i potencjał modelarski masz .Życzę wielu udanych modeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Niedawno ten sam model pokazał Subgrafik, porównaj i sam sobie wystaw ocenę. Jestem świadom tego że , mój model prezentuję o wiele niższy poziom ale jednak mimo wszystko byłem ciekaw Waszego zdania na temat modelu. A co do podstawki to po prostu nie miałem pomysłu jak w realistyczny sposób przedstawić pustynne podłoże dlatego wyszło tak a nie inaczej . Z tych czterech warunków spełniłeś tylko ostatni Widzisz jednak wstawienie tej głupiej minki coś dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi