Morusek11 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, chciałbym wam przedstawić relacje z budowy Scanii 144L 530. Auto pochodzi z zestawu "COOL FRUIT" nr. kat. 799. Scanie mam zamiar pomalować na zielono + srebrny lub zielony + kość słoniowa. To tyle czas na fotki Rama już sklejona : Rama gotowa do malowanie podkładem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Witaj Morusek11 plus za to, że podjąłeś się zabawy z instalacją, ale chyba ciut za duże dałeś kabelki Spróbuj z żyłką wędkarską np 0,5 Jest elastyczniejsza niż miedziane druciki. Powodzenia w dalszej budowie Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Alvaro92 dzięki za rade ale teraz już nic nie będę zmieniał lecz przy następnym aucie zrobię tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 Witam, mała aktualizacja. Dużo przy modelu nie zrobiłem ale zawsze do przodu. Rama pomalowana dziś zabrałem się za tylne piasty ale narazie nic nie wychodzi . Zabrakło mi także podkładu żeby pomalować silnik. koniec gadanie fotki pomalowanej ramy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Bardzo ładny kolorek tej ramy, jak i wykonanie. Oby reszta Ci lekko poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, ale się temat zakurzył. W modelu pomalowałem wnętrze, dorobiłem kabel od CB, silnik skleiłem, pomalowałem i zamontowałem na ramie. Pomalowałem tylne lampy, założyłem chlapacze, zrobiłem sam piasty tylne i to by było wszystko. Koniec gadania, czas na fotki: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 W kabinie zielono jak na łące P.S. popracuj nad jakością zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Co tu dużo gadać - kawał solidnej roboty Duży plus za piasty, model bardzo czysto i precyzyjnie wykonany, mam nadzieję, że dalej będzie szło równie dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 (edytowane) Witam, rozpoczęły się ferie, wiec pora coś porobić przy modelu. Ostatnio zakupiłem od użytkownika Sandi naczepie cysternę i pomyślałem ze będzie fajnie wyglądać razem ze Scanią. Kabina auta leży w docie ponieważ mam problem z lakierami. Naczepa była w nie najgorszym stanie, tylko zawieszenie było "zalane" klejem wiec postanowiłem przerobić troszkę zawieszenie. Nie wiem czy będzie to miało coś wspólnego z oryginałem. Oto fotki naczepy po dostarczeniu przez listonosza: Dodam tylko ze naczepkę mam zamiar obkleić folią chromowaną Edytowane 15 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Moim zdaniem ta naczepa powinna być w kolorze nie chromie. Przynajmniej ja nie widziałem nigdy owalnej beczki w chromie. Są one spawane z różnych arkuszy blachy (proste oraz zaokrąglone), co za tym idzie, nie można ich wypolerować na wysoki połysk (albo bardzo trudno to zrobić). Co innego okrągłe, dlatego ja bym tutaj widział malowanie jednej ze znanych firm: Shell, BP, Statoil itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Co prawda ja tez nigdy nie widziałem cysterny "jajowatej" chromowanej, ale chciałem zrobić model żeby fajnie wyglądał. Może dałem się trochę ponieść wyobraźni. Co innego okrągłe, dlatego ja bym tutaj widział malowanie jednej ze znanych firm: Shell, BP, Statoil itp. Na pewno nie zrobię naczepy w malowaniu jakieś znanej firmy. Dziś poszukując zdjęć cysterny znalazłem to zdjęcie: http://www.kppsp.internetdsl.pl/img/gal/a12.jpg Może to nie jest ta sama beczka, ale to zdjęcie pokazuje ze"jajowata" cysterna też może być chromowana. Wiec planów raczej nie zmienię i obkleję naczepę folią, tylko dekle pomaluje pod kolor auta. Na razie prace stoją bo są ferie a ja oczywiście choruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Dziś poszukując zdjęć cysterny znalazłem to zdjęcie: http://www.kppsp.internetdsl.pl/img/gal/a12.jpgMoże to nie jest ta sama beczka, ale to zdjęcie pokazuje ze"jajowata" cysterna też może być chromowana. Oj mnie się wydaje, że ta beczka ma przekrój koła ale za to możesz zrobic beczkę o przekroju elipsy do przewozu mleka Co prawda nie ma ona chromu, tylko jest polerowana (w takie jak by kółeczka) co z daleka daje złudzenie chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Oj mnie się wydaje, że ta beczka ma przekrój koła Oj faktycznie, mój błąd. Na pierwszy rzut oka myślałem ze to ma przekrój elipsy. A co da naczepy do mleka to myślałem o tym, ale jednak wole taka cysternę do paliwa. Chyba mnie nikt nie pobije jak zrobię ta naczepę chromowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi