mathiss Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Przejrzałem forum ale takiego in-boxa nie znalazłem Messerschmitt Me-264 był jedną z prób zbudowania "Amerikanbombera" czyli samolotu zdolnego do pokonania Atlantyku, zbombardowania wschodniego wybrzeża USA i powrotu do Europy. Prototyp V1 został zbudowany w 1942 i zniszczony w bombardowaniu zakładów Messerschmitta w czerwcu 1944. W międzyczasie przegrał w konkursie na samolot dalekiego zasięgu ze względu na niewystarczający zasięg. Model przedstawia pierwszą wersję tego samolotu wyposażoną w silniki Jumo 211. Należy wspomnieć, że Special Hobby wpuściło też "późnego" Me-264 V1 z silnikami BMW 801. Dość gadania czas na fotki pudełko, instrukcja, kalki ramki, zbliżenia na elementy, części żywiczne i przezroczyste PS. Z cyklu "szukam" - czy ktoś słyszał o jakimś wtryskowym modelu samolotu Me-261? Znalazłem tylko vacu Airmodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Niedawno nabylem Me 264 "late version with BM 801 engine" bardzo piekny:) duzo klejenia, troche szlifowania i malo szpachlowania, alementy zywiczne sa dobrze wykonane POLECAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi