mathiss Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Przejrzałem forum ale takiego in-boxa nie znalazłem Messerschmitt Me-264 był jedną z prób zbudowania "Amerikanbombera" czyli samolotu zdolnego do pokonania Atlantyku, zbombardowania wschodniego wybrzeża USA i powrotu do Europy. Prototyp V1 został zbudowany w 1942 i zniszczony w bombardowaniu zakładów Messerschmitta w czerwcu 1944. W międzyczasie przegrał w konkursie na samolot dalekiego zasięgu ze względu na niewystarczający zasięg. Model przedstawia pierwszą wersję tego samolotu wyposażoną w silniki Jumo 211. Należy wspomnieć, że Special Hobby wpuściło też "późnego" Me-264 V1 z silnikami BMW 801. Dość gadania czas na fotki pudełko, instrukcja, kalki ramki, zbliżenia na elementy, części żywiczne i przezroczyste PS. Z cyklu "szukam" - czy ktoś słyszał o jakimś wtryskowym modelu samolotu Me-261? Znalazłem tylko vacu Airmodel. Cytuj
Dachu Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 Niedawno nabylem Me 264 "late version with BM 801 engine" bardzo piekny:) duzo klejenia, troche szlifowania i malo szpachlowania, alementy zywiczne sa dobrze wykonane POLECAM:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi