Bodzio Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 No teraz to tylko czekać na finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 No prezentuje się to wszystko bardzo ładnie Ale przy zderzaku zauważyłem kaj jakby wytarty/odarty stopień. To jest wina totki czy faktycznie jest małe niedociągnięcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Z tej odległości wygląda całkiem fajnie, jednak na zdjęciach z bliska widać wiele niedociągnięć. Szczególnie lakier, wymaga retuszu i polerki. Uszczelka w globie również, jest zbyt gruba i nierówna. Antenki koniecznie zmień, tak jak kolega wspomniał jakieś włosie od szczotki. Sam taki patent stosowałem i przyznaję, że jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Koniecznie pomaluj "blachy" kabiny od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Witam panów!!! Temacik uciekł na 3 stronę ale go znalazłem Za dużo nie zrobiłem od tamtego czasu bo jakoś brakowało chęci i motywacji... Zrobiłem zdręcia przymiarki z prawdziwego zdażenia Przedni zderzak i atrapa są już gotowe na 100%. Pozostaje jeszcze sporo zabawy z budą z zewnątrz jak i wewnątrz... No i oczywiście te nieszczęsne antenki Model wygląda tak: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Bardzo ładny model ale malowanie zderzaka jakoś nie widzi mi się tzn, jest ładnie pomalowany ale bardziej pasował by do holownika lub jakiegoś gabarytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Koniecznie pomaluj "blachy" kabiny od wewnątrz Jeśli jest to jeszcze możliwe to zrób to ! Szkoda psuć takim mankamentem tak fajny model Pozostaje jeszcze sporo zabawy z budą z zewnątrz jak i wewnątrz Chyba że piszesz o tym tutaj ,to w takim razie czekam na poprawki A anteny możesz zrobić chociaż by tak jak Messer: viewtopic.php?t=11967&postdays=0&postorder=asc&start=150 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Wiem o słupkach wewnątrz, na to niebieskie przyjdzie jeszcze jeden element wkrztałcie L i on będzie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Wiem o słupkach wewnątrz, na to niebieskie przyjdzie jeszcze jeden element wkrztałcie L i on będzie pomalowany Oki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Witam panowie! Efka dostała oszklenie kabiny, boczki, podsufitkę no i te nieszczęsne elementy w kształcie L do których w ostatniej chwili przykleiłem zasłonki... Wydaje mi się że wygląda to w miarę przyzwoicie... No i oczywiście zmieniłem anteny, są to standardowe anteny, wyglądają dobrze, nie wiem czemu nie chciałem ich użyć Anteny są przyklejone i będą jeszcze malowane, podłoga ze ścianami wnętrza nie jest zamocowana na stałę więc może coś krzywo wyglądać. Ogólnie to chyba można uznać temat wnętrza za zamknięty. Teraz zabawa z karoserią I tu mam pytanie... Czy daszek nad szybą zostawić przezroczysty i pomalować tylko mocowania do kabiny czy może cały pomalować na czarno lub też trzecią opcją byłoby pomalowanie go czerwonym clearem?? Co sądzicie?? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Anteny są stanowczo za grube Zmierz ich średnicę, pomnóż razy 24, wyjdzie ponad 20 mm Ja nie widziałem na prawdziwym Volvie anten o średnicy ponad 20 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Witam! Anteny nie są aż takie grube... Nie mierzyłem ich ale na oko są w sam raz. A tymczasem na kabinie zagościł wlot powietrza do filtra oraz grill, zamocowałem również nadkola ze stopniami. Osłonę przeciwsłoneczną pomalowałem czerwoną Pactrą clear, wg mnie będzie świetnie się prezentować na kabinie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Jak na moje to anteny nadal są za grube. Natomiast blenda ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Mi tam osobiście anteny nie przeszkadzają i wszystko jest ładnie pięknie ale rażą mnie strasznie uszczelki na przedniej szybie i na tej ramce co jest na globie, spróbuj to poprawić bo naprawdę bije to w oczy a wyglądać będzie na pewno lepiej. Weź taśmę zamaskuj pomaluj o będzie igła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Dokładnie, tylko uszczelki maluj raczej matem, a nie połyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Blenda będzie wyglądać kozacko - w swoim f12 które pokażę jak tylko dokończę parę detali, też pomalowałem na czerwono, co prawda emalią revella. Nie wiem za bardzo co mógłbyś zrobić z tymi uszczelkami - gdybyś próbował je wyrównać, to możesz wyjechać za mocno (tzn za szeroko) z czarnym kolorem ( to dotyczy uszczelki szyby). Natomiast jeśli chodzi o napis GLOB, tu sytuacja wydaje się łatwiejsza - albo strzel orginał (jesli go masz) albo kup folię samoprzylepną i zrób napis czy też tło napisu od nowa. Będzie grubiej, ale nie będzie widać tego co jest teraz. Poza tymi uszczelkami ( no cóż, shit happens) bardzo podoba mi się Twoje volvo, zwłaszcza połączenie białego i czerwonego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Volvo można uznać za ukończone Galeria: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi