peter Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam po dłuższej przerwie Skończyłem zabawę olejami. PS Miałem przygodę i musiałem odmalować boki więc mogą wyglądać inaczej PSS Pierwszy raz w życiu zrobiłem drybrush na modelu, myślę że nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 I zapomniałeś dokleić odblaski z tyłu. Poza tym jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Polacy do Honkera wzięli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Nabiera rasowego wyglądu ale zmień proszę uchwyty na lusterka - są stanowczo za grube te plastikowe Wiem - jestem upierdliwy ale taki jeden znany nam wszystkim z drewnianymi częściami do M16 i M60 mnie scigał, więc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Teraz dopiero zacznę cię ścigać, oj już przeglądam z lupą twoje tematy Co do mocowań to zobaczę, zacząłem sobie dłubać prowizoryczne montowanie kmu z tyłu dla urozmaicenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Peter, widze ze robisz bardzo szybkie postepy. Zdecydowanie podoba mi sie to co do tej pory zrobiles z tym modelem. Zapowiada sie twoj najlepszy do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Dzięki, jeśli masz racje to muszę powiedzieć ze znalazłem sposób na super modele Nie przykładać się !!! Ja sobie ot tak dłubię tego Humvee a tu taki postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Dzięki, jeśli masz racje to muszę powiedzieć ze znalazłem sposób na super modele Nie przykładać się !!! Ja sobie ot tak dłubię tego Humvee a tu taki postęp Bo tak juz jest ze jak sie bardzo chce i traci luz to po ptakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Nie przykładać się !!! To może teraz mi wyjdzie przy Izraelczyku Sam HUMVEE ogólnie ładnie się prezentuje. Zostało Ci tylko pigmentowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja pigmentów nie używam W ogóle nie wiem jak będękurzył, może wcale ? Opony już są spoko więc po co zasłaniać resztę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Kurzenie... ja stosuję piaskową farbę i aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Zrobiłem dach, jeszcze bez matu ale już z washem i suchym pędzlem. Zrobiłem sobie stanowisko km'u które dam z tyłu, skopiowałem rozwiązania z Sd.Kfz. 251, Merkavy I i SH-2G w MW Pracuję nad anteną I dokleiłem zderzak, na zdjęciu jest krzywo ale naprostowałem. Teraz robię figurkęi myślę że trzeba też zacząc jakąś podstawkę w wersji mikro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Jest git, dajesz dalej. Popracuj jednak jeszcze nad dachem. Mnie osobiście jakoś nie do końca przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 W ogóle nie wiem jak będękurzył, może wcale ? Ja przez kurzenie partolę wszystkie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 To, że się czegoś nie umie nie znaczy, że należy unikać robienia tegoż... Więc Panowie do roboty, samodoskonalenie podstawą dobrego modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Jeszcze jedno: Dopchnij trochę światła, bo wygląda jakby miał wytrzeszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam Proponuję malutką zmianę - nie montuj km-u tak jak na fotce tylko w tym miejscu daj dodatkowe ramie i na nim dopiero km, zwiększysz możliwości "ostrzału" we wszystkich kierunkach - fotka z "afgańskich dumvee" po południu bo jak zwykle pendrive został tam gdzie nie miał zostać. Dach mam wrażenie że jest za bardzo naciągnięty - ale przynajmniej faktura jest OK nie jak na plastikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 BaldPuma jak będziesz mógł to pokaz zdjęcie a moze coś zmienie. Dach mi się osobiście podoba Qdłaty już za późno, to przez żarówki Modle skończyłem, zdjęcia później, gdy Łysa Puma pokaże co źle zrobiłem z km'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 PETER super humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Nie źle - przecież to TWÓJ projekt godz. 17.00 będzie pare fotek rozwiązania dumvee w Afganistanie, jak pisałem - dodatkowy przegub zapewnia większy ruch dla strzelca na skrzyni ładunkowej 16.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No tak, fajne to to, moze zmienie ? Zobaczę... Na razie tak: Nagroda Nobla dla stroja za sposób malowania twarzy, pierwsza w życiu figurka mi się spodobała PSS W mojej nieograniczonej głupocie zapomniałem że kurz się gromadzi przy wycieraczkach. Oraz z w/w powodu model zrobił upadek i oczywiście zderzak przyjał impet, naprostujemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 agroda Nobla dla stroja za sposób malowania twarzy, pierwsza w życiu figurka mi się spodobała PSS W mojej nieograniczonej głupocie zapomniałem że kurz się gromadzi przy wycieraczkach. Oraz z w/w powodu model zrobił upadek i oczywiście zderzak przyjał impet, naprostujemy.... Nie prostuj, tylko jeszcze dognij, sprobuj oddac efekt zgiecia metalu. Fajnie by to moim zdaniem wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Moze i racja ? obaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi