w-w-w-w-w5 Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Tak, dokładnie są to drobinki z lakieru matalicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Okleiłem model taśmą tamyi żeby zamalować małe przetarcia, odkleilem i caly lakier wyglądal jak pole bitwy na całym były jakies rowy i dziury całą polerke musiałem zrobić od nowa ale niektóre z tych nierówności zostały a cała polerka juz nie wyszła tak dobrze ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Może clear nie był w 100% stwardniały. Jakiego clear'a użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Zanim wziąłem się za oklejanie model schnął 2 tygodnie i był po pierwszej polerce. Zanim okleilem cały przykleiłem jeszce jeden kawałek taśmy żeby sprawdzić czy nic sie nie stanie z lakierem nic sie nie stało wiec okleiłem cały tyle że później jak już pomalowałem co trzeba części byłly zaklejone 2 może 3 dni .... Naprawdę dalej sie zastanawiam co mogło się stac ;/ Uzywałem bezbarwnego sprayu samochodowego .... A jak oceniacie podażające do przodu prace ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 części były zaklejone 2 może 3 dni .... I chyba tutaj jest pies pogrzebany. Nie napisałeś, co to za lakier był, ale ja np. w przypadku clearu Zero Prethinned miałem taką sytuację, że fuknięty element leżał sobie 2tygodnie i dojrzewał. Wziąłem się za polerkę i ładnie się wypolerował a zaraz potem przy montażu docisnąłem gdzieś mocniej paluchem i powstało zagniecenie na bezbarwnym (paznokieć i odcisk linii papilarnych palca). Zdziwiony byłem, bo lakier ładnie się spolerował i wydawało się być wszystko ok. Musiałem znów polerować to miejsce, ale w pierwszej kolejności odczekałem jeszcze jakiś czas żeby sobie stwardniał. Po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie to zasługa tego, że w sumie kładłem 5 warstw w krótkich odstępach i być może nie wszystkie dobrze wyschły. Potrzeba było więcej czasu żeby całość dobrze stwardniała. W momencie, kiedy przykleiłbym taśmę na taki lakier i zostawił na dzień to pewnie przy odrywaniu klej zdjąłby mi co nie co. M.in. z tego powodu zakupiłem suszarkę, która przyspiesza cały proces. Podejrzewam też, że tego problemy nie ma przy clear’ze chemoutwardzalnym ale w tej materii dopiero stawiam pierwsze kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Bardzo mozliwe że masz rację .... drugi raz napewno nie pozwole sobie popełnić tego błędu bo skutki są bardzo przykre Mam do was jeszcze jedno pytanie jak zmyc klej który pozostawiła taśma z szybki ?? Macie jakies pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 spirytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Zmywanie kleju z taśmy i odcisków palców ze szybek najlepiej wychodzi naszym Narodowym Trunkiem znaczy się wódeczką Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 To już chyba ostatnie fotki tego modelu. Ogólnie nie jestem z niego zadowolony chociaż mam jedna wymowke że to moj pierwszy motocykl. Italeri tez nie pomogło mi przy pracy model jest źle wykonany zaczynajac od tego ze wydech miał byc zabudowany a jak wyszlo w trakcie budowy musial zosyać osadzony pod siedzeniem bo był źle wytłoczony, drugim mankamentem jest napewno to że przód bł wykonany cały z przexroczystego plastiku... Brak kloszy do lamp, tylne kierunkowsazy nie były wykonane z przexroczystego plastiku ogolnie wykonanie modelu średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Szkoda było czasu na niewydarzony wyrób Italerii - lepiej wydać ciut więcej i zrobić mniejszy ale bardziej szczegółowy i o niebo lepiej wykonany model Tamiyi. Ale przynajmniej poznałeś nowe techniki i materiały przy okazji polerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi