Skocz do zawartości

A-10 - Italeri,Aires,Eduard - 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Postanowiłem zrobic najpiękniejszy samolot świata w pomniejszeniu Do modelu Italeri dodaje kokpit Airesa i blachy Edka. Wszelkie porady (podstawowe też) mile widziane bo to mój pierwszy samolot a drugi kontakt ze statkiem powietrznym (UH-1C w 1:35 do zobaczenia na forum), zazwyczaj kleje pojazdy wojskowe ale raczej sposoby kurzenia i błocenia oraz obicia mi się t nie przydadzą

Będę pracował powoli, na Boże narodzenie skończę

Mam 2 pytania:

1. Z jakiego okresu jest wersja oferowana przez Italeri i co to za wersja OA-10, czym różni się od zwykłego A-10

2. Czy któreś z malowań Italeri (110th Fighter Air National Guard, 52nd Fighter Wing) przedstawiają samoloty użytkowane bojowo ?

Odsłony warsztatowe wkrótce.

Napisano

OA-10A nie różni się fizycznie niczym od A-10A. Nowe oznaczenie wskazuje na rolę jaką samolot spełnia w jednostce. OA-10A służy jako FAC (Forward Air Controller), czyli lata poza linią wroga i oznacza cele. Do innych zadań należy koordynacja działań z dowództwem lądowym, monitorowanie przebiegu bitwy i ostrzeganie o zagrożeniach. W zasadzie OA-10A nie uczestniczy w regularnej walce, chyba że w obronie własnej Jest również tańszy w eksploatacji ze względu na używanie tylko rakiet do oznaczania celów (koszt jest mniejszy o około $45 za godzinę w stosunku do A-10A).

Co do reszty, to muszę sprawdzić co tam jest w tym Italeri

Napisano

Czyli podwieszenia Italeri są nie bardzo ? Niekierowane pociski rakietowe i bomby ? Jest jakiś zasobnik chyba służący mu do rozpoznania, są do obrony własnej rakiety itd. Będziesz musiał mi Nexusie powiedzieć co pod niego podwiesić

In-box jest na forum więc można zajrzeć, kokpit Airesa różni się od tego od Italeri ale go użyję nawet gdy jest od innej wersji.

Napisano

Pewnie nie będę trendy i cool, bo nie napiszę idiotycznego tekstu w stylu "zasiadam w pierwszym rzędzie" albo "biorę popcorn i oglądam", ale jakoś to przeżyję. Napiszę inaczej - podoba mi się bardzo ten samolot, więc pewnie czasem tu zaglądnę, żeby wkurzyć Petera swoją ignorancją i zadać jakieś głupie pytanie. A jak bedzie co, to może i pochwalę.