rafik1213 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Przedstawiam wam model F/A-18C HORNET (CF-18-A). No to tak pudełko dość duże 23,4 i 17,2 . O modelu pierwsze co zwraca naszą uwagę po otwarciu pudełka to piękne kalkomanie , szczególnie malowanie Canadian air force demo 2007 . W pudełku też znajdujemy 2 duże ramki z częściami i 1 z elementami przezroczystymi , ku mojemu rozczarowaniu okazało się ze model posada bardzo delikatne wypukłe linie podziału blachy , pewnie to jakiś prze pak albo wznowienie modelu z dawnych czasów . Postarałem się poprawić pisownie i jak ??.. No to teraz zdjęcia. Oto te piękne kalkomanie . 2 ramki . Bardzo piękne wnęki podwozia . I niestety wypukłe linie podziału blachy . Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Pisownia super! Dziękujemy Na pocieszenie muszę Ci powiedzieć, że też byłem mocno rozczarowany tym modelem, wypukłe linie, mało detali, brak charakerystycznych cech kanadyjskich Hornetów. Miałem też problemy ze spasowaniem skrzydeł. Ja myślę, że możesz go skleić takim jakim jest. Ewentualnie wybrać malowanie szwajcarskie, a kalki sobie zostawić na lepszy model. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Revell 1:72, też się na niego naciąłem w tesco... ale za to do pary kupiłem Tornado 1:72, i wydaje mi się całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Revell 1:72, też się na niego naciąłem w tesco... ale za to do pary kupiłem Tornado 1:72, i wydaje mi się całkiem całkiem a pamiętasz ile za niego dałeś bo w moje hobby chodzi po 52zł.89gr a na alletanio.pl po 20-35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 niecałe 50zł.. za tornado i tyle samo za f-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Model wygląda na identyczne jak Tamiya/Italerii na allegro po 20-30 zeta. Tylko że ten ma zdecydowanie ładniejsze kalki. Ale ramki te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Mam Revella w malowaniu Eagle Noseart, ładne kalki z orłem na dziobie i szponami na zbiornikach Ale niestety-wypraski te same... Powiadacie że taki oto produkt Italki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=726586598 również posiada wypukłe linie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 A tak przy okazji jakie uzbrojenie podwiesić pod Canadian air force demo 2007 . Revell pisze ze aim9 i zbiorniki a tu mam tak. I teraz mam dylemat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Myślę, że warto zrobić model taki, jaki masz na zdjęciach, masz fajną dokumentację i warto z niej skorzystać. Ponadto wzorując się na zdjęciach możesz nanieść 'brudzenia'. Mnie tak kiedyś poradzono na naszym forum i dobrze na tym wyszedłem Uzbrojenie ewentualnie możesz skleić ustawić na wózkach, ramach - obok modelu. Pozdrawiam i życzę udanej walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Ewentualnie wybrać malowanie szwajcarskie, a kalki sobie zostawić na lepszy model. Ok chce tak zrobić ale jaki model F 18(cf18) mam kupić żeby był kanadyjski i z wklęsłymi podziałkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeavyMisiek Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Moim skromnym zdaniem kup sobie Academy. Bardzo ładnie zmniejszony model z 1:32 z wieloma szczegółami i wgłębnymi liniami podziału blach.Cena w sklepach około 80 PLN (na Allegro około 60) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 ja te same wypraski znalazłem w pudełku ZVEZDY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi