adamkijak Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Halo witam w niedzielne popoludnie. Pstryknalem pare fotek i wstawiam, bo lepiej juz nie potrafie zrobic. Poprosze o ocene i komentarze: Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Fajowe!! Super naprawdę gratulacje, ja bym może trochę więcej śniegu na opony dał Bo jak wiadomo lubi się przyklejać i wypełniać bieżnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Fajowe!! Super naprawdę gratulacje, ja bym może trochę więcej śniegu na opony dał Bo jak wiadomo lubi się przyklejać i wypełniać bieżnik Jak mam byc szczery to raczej nie wyszlo mi to dobrze, opony powinny byc tylko mokre na biezniku, a suche/zakurzone/oblocone na bokach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 No ale tu widać że warstwa śniegu nie za gruba, a jak wjedzie w taki mało zajeżdżony śnieg, a jeszcze te plamy z przodu, na zdjęciu widać że to mokre ślady a na modelu jakby jakieś zacieki oleju, ja robie mokre plamy sidoluxem który przyciemnia kolory. Ale i tak dalej twierdzę ze jest piknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 No ale tu widać że warstwa śniegu nie za gruba, a jak wjedzie w taki mało zajeżdżony śnieg, a jeszcze te plamy z przodu, na zdjęciu widać że to mokre ślady a na modelu jakby jakieś zacieki oleju, ja robie mokre plamy sidoluxem który przyciemnia kolory. Ale i tak dalej twierdzę ze jest piknie! To jest tylko fotka ktora posluzyla jako inspiracja, raczej sie luzno wzorowalem. Niemniej jednak fajnie ze sie podoba i dzieki za opinie, sugestie zawsze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 adamie - gratulacje, kolejny świetny model. Wiedziałem, że będzie dobrze a jest znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Kiedy ja dojdę do takiego poziomu Świetny, fajna ostatnia fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 A co to za plamy niewiadomego pochodzenia na falochronie ? Całkiem inny niż mój, u mnie bardziej monotonny i zakurzony ale twoje wykonanie i wersja brudzenai do mnie bardziej przemawia. Jestem za ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Kiedy ja dojdę do takiego poziomu Świetny, fajna ostatnia fotka Fajnie ze sie podoba, ale ja naprawde nie reprezentuje wysokiego poziomu. Proboj i cwicz, a na pewno ruszysz do przodu. Przy twoim nastepnym projekcie blizej sie przyjzymy twoim zmaganiom i na pewno cos podpowiemy i doradzimy. Peter: Plamy to inwencja tworcza, takie niby tluste po smarze czy oleju. Twoj LAV jest bardzo fajny, podoba mi sie efekt wyplowialej farby ktory osiagnoles. Ciezko porownac je ze soba, bo wykonalismy je w innym teatrze dzialan. Twoj zakurzony, a moj bardziej brudny/mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No i na różnym poziomie To był dla mnie model z dużą ilością pierwszych razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No proszę. A już chciałem Cię pochwalić. Będą baty !! Cała dioramka mi się podoba. Model, podłoże a zwłaszcza drzewko. Ładnie wykonane. Sam LAV wykonany metodą "w sam raz" czyli wszystkiego po trochu i z umiarem i efekt jest fajny. Przybrudzenia okej, zaśnieżenia okej generalnie daję 5+. A za co baty ? Za spapranie haubicy D-30. Akurat trafiłeś na "ruskiego" modelarza. Po pierwsze: -skąd wziąłeś szary kolor tej haubicy ? -dlaczego nie poszpachlowałeś hamulca wylotowego i nie pomalowałeś jego wnętrza na ciemnoczerwono ? - dlaczego wnętrze zamka jest niepomalowane i niepoprzecierane metaliczną farbą? - pokrętła powinny mieć chociaż ślady czerwonej farby. - opona spłonęła czy ktoś ją podpi....... podwędził ? Pytam bo jeśli spłonęła to powinny zostać elementy osnowy i jakieś druty. Przyjmijmy więc, że się przedziurawiła i podczas holowania opona zlazła z felgi. Powyższe uwagi dotyczą jedynie haubicy. Reszta dioramki jest pierwsza klasa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No proszę. A już chciałem Cię pochwalić. Będą baty !! Cała dioramka mi się podoba. Model, podłoże a zwłaszcza drzewko. Ładnie wykonane. Sam LAV wykonany metodą "w sam raz" czyli wszystkiego po trochu i z umiarem i efekt jest fajny. Przybrudzenia okej, zaśnieżenia okej generalnie daję 5+. A za co baty ? Za spapranie haubicy D-30. Akurat trafiłeś na "ruskiego" modelarza. Po pierwsze:-skąd wziąłeś szary kolor tej haubicy ? -dlaczego nie poszpachlowałeś hamulca wylotowego i nie pomalowałeś jego wnętrza na ciemnoczerwono ? - dlaczego wnętrze zamka jest niepomalowane i niepoprzecierane metaliczną farbą? - pokrętła powinny mieć chociaż ślady czerwonej farby. - opona spłonęła czy ktoś ją podpi....... podwędził ? Pytam bo jeśli spłonęła to powinny zostać elementy osnowy i jakieś druty. Przyjmijmy więc, że się przedziurawiła i podczas holowania opona zlazła z felgi. Powyższe uwagi dotyczą jedynie haubicy. Reszta dioramki jest pierwsza klasa !! Baty sie jak najbardziej naleza i to tegie. Powod prosty z lenistwa i braku czerwonej farby, wnetrze zamka mialo zaniknac pod warstwa sniegu. Jeszcze zeby wyjasnic to nie "ruska" d-30stka, tylko Chorwacka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Bardzo fajny modelik i podstaweczka Pomysł oczywiście równie wyśmienity, jedyne co to brak jakiegoś człowieczka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Przyłączając się do zachwytów, powiem tylko że jest świetnie i bardzo mi się podoba. Jedyne czego tu brakuje to jacyś ludzie. Ta haubica sama się na ten hak nie zawiesiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 Dzieki za mile slowa, mi tez brakuje jakis figurantow, ale niestety nikt nie robi (albo ja nie moglem znalesc) zadnych amerykancow w zimowych strojach. Przerabiac nie umiem wiec musialo tak zostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi