Skocz do zawartości

Panzerkampfwagen II Sd. Kfz. 121 (atrapa)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Dziś do naszego skromnego sochaczewa zawitał taki oto pojazd

DSC01539.jpg

DSC01541.jpg

DSC01542.jpg

DSC01544.jpg

DSC01545.jpg

DSC01546.jpg

DSC01547.jpg

DSC01560-1.jpg

DSC01561.jpg

DSC01562.jpg

DSC01563.jpg

DSC01564.jpg

DSC01565.jpg

DSC01566.jpg

DSC01567.jpg

DSC01568.jpg

DSC01569.jpg

DSC01570.jpg

DSC01572.jpg

DSC01573.jpg

Zatrzymał się on koło MWP w Sochaczewie. Oprócz jego był jeszcze Samochód pancerny wz. 34, niemiecki motocykl chyba r-75 i jakiś niemiecki pojazd opancerzony na kołach, ale ich sie nie dało sfotografować, ponieważ były na terenie muzeum, gdzie akurat była uroczystość. Zjechali się polscy weterani II WŚ i nie dało rady tam wejść . Za chwile dam jeszcze zdjecia wz.34

Pozd:Arek17

Edytowane przez Gość
Napisano

To jest tylko "coś" co udaje Pz.Kpfw. II !!! Więc zaznacz to w temacie (atrapa, podróba, itp), bo gotowy ktoś się jeszcze na tej pokrace wzorować, a ona ma się do rzeczywistego Pz.Kpfw II, jak piernik do wiatraka...

Napisano
To jest tylko "coś" co udaje Pz.Kpfw. II !!! Więc zaznacz to w temacie (atrapa, podróba, itp), bo gotowy ktoś się jeszcze na tej pokrace wzorować, a ona ma się do rzeczywistego Pz.Kpfw II, jak piernik do wiatraka...

Zauważ ze to pancerka 1:1 a nie 1;72 czy 35 i dokupienie części by odtwarzały wierna replikę jest trudne lub niemożliwe zależy od pojazdu.

Ale jeździ nim się fajnie

Napisano
Zauważ ze to pancerka 1:1 a nie 1;72 czy 35 i dokupienie części by odtwarzały wierna replikę jest trudne lub niemożliwe zależy od pojazdu.

A czy ja gdzieś to zakwestionowałem?! Przeczytaj dokładnie mój poprzedni post, a nie pisz nie na temat. Zwróciłem uwagę, aby autor zaznaczył iż jest to tylko atrapa, zbudowana na kompletnie innym pojeździe, i właściwie tylko paroma rzeczami przypominająca Pz.Kpfw. II.