Mikele Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Źródło: http://g2globalsolutions.com/review/?p=2186 Samolot, który prawdopodobnie będzie jednym z konkurentów na turbośmigłowy szturmowiec dla USAF. gdy wczoraj zobaczyłem wzmiankę we wrześniowym numerze "Lotnictwa" nie uwierzyłem własnym oczom. Historia zatoczyła by piękne koło, gdyby turbośmigłowy Mustang wszedł do służby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Hejka! Prototyp oblatano w 1971 roku. Mało prawdopodobne by wszedł do produkcji, myślę, że może jako podstawa do opracowania współczesnej wersji. Czasu się nie zatrzyma, postęp nastąpił we wszystkim a zwłaszcza elektronice i materiałach :-). Ale też bym chciał zobaczyć "Kucyka" w powietrzu! :-))) Serdecznie pozdrawiam! norbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Doczytałem we wrześniowej Nowej Technice Wojskowej, co i jak z samolotem. Prawdę mówiąc w samolotach bojowych zza wielkiej kałuży nie siedzę fanatycznie, więc info było dla mnie dość zaskakujące. A czy wejdzie do produkcji? Wyniki przetargu wszystko wyjaśnią. A niespodzianek w przetargu jest i więcej, choćby zmilitaryzowana wersja rolniczego Air Tractora czy pomysł z ponownym wcieleniem do służby OV-10 Bronco. Paradoksalnie Enforcer może przegrać z powodu jednoosobowej załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi