Artur Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Witam . Chciałem wam zaprezentować model PANTERY z DRAGONA . Jest to jeden z najstarszych moich modeli. Wnętrze jest z WERLINDENA.Pamiętam że jak wykonałem ten model to bałem się mu kamo nałożyć,i tak został. O przepraszam ostatnio założyłem FRULIDY na pancerz.(lubię tak ciągle coś poprawiać.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Hmmm...... tak to juz jest. Robi sie model. Gotowy odstawia a po jakims czasie luka sie jeszcze raz na niego i dochodzi do wniosku, ze teraz zrobiloby sie inaczej. Znam to. Modelik miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Dzięki. Wiem że te gaśnice trochę rażą ale widziałem kiedyś takie zamocowane w muzeum i się zdecydowałem. No i te łuski są miedziane, ale pod koniec Niemcom brakowało materiałów i wykonywali z stopu miedzi. Mogę się mylić to proszę poprawcie. Jest to nocny łowca więc wydawało mi się że kamo nie będzie potrzebne. Ten kolor jest trochę bardziej ciemny. A kto wie co to za jednostka jest ? (którą nakleiłem) KTOŚ WIE? Jest to jednostka, która ma w nazwie pewnego KONTURA, który prowadził pierwszy atak na Litwinów w bitwie pod GRUNWALDEM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Na przedniej płycie jest symbol dywizji Panzer Lehr Błędów już nie będziesz poprawiał? Bo trochę jest ;) Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 29 Listopada 2006 Autor Share Napisano 29 Listopada 2006 Cześć Jony .Zawsze jest ciut do poprawy więc zobaczę i może będe ale nara nie wiem co. A tak powaznie to Podoba Ci się? tak tak z daleka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Nieco za żółty, ale ogólnie sprawia całkiem dobre wrażenie. Poprawić - np. kratki na wetylatorach - nie powinno ich tam być. Brakuje też zasobnika do urządeń IR. Kable trochę grubawe. Czerwona gaśnica - definytywnie do poprawki . Wnętrza włazów powinny być w bazowym/mini. To tak na szybko Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Witam Chciałem wam zaprezentować model PANTERY z DRAGONA Muszę trochę skorygować Twoją wypowiedź Arturze. Pantera która znajduje się w Twoim posiadaniu jest produktem firmy Tamiya nie Dragon. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 .......... Panthera całkiem ładna, szkoda że sie an kamo nie zdecydowałeś, ile dałeś za wnętrze? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 ile dałeś za wnętrze? Pieniadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 1 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2006 Za wnętrze dałem nie sprawdzam tylko z pamięci to chyba ze 200zł coś koło tego. A jak VIS poznajesz że to TAMIYA a nie DRAGON?. Ate pociski są spoko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 1 Grudnia 2006 Share Napisano 1 Grudnia 2006 Już tłumaczę Ci Arturze dlaczego posiadasz Panterę z Tamiyi a nie z Dragona, choć obie te firmy wypuściły model z noktowizorami. Model który posiadasz i pokazałeś ma kilka cech które są w wyrobie japońskim Rury wydechowe wczesne – Dragon zaś daje późne cylindryczne z tłumikami płomieni tzw. Flammvernichter Osłona wentylatora lewego standartowa – Dragon w swoim zestawie posiada późną wysoką. Jarzmo działa wczesne – Dragon ma późne jarzmo z uskokiem tzw. Kinn To coś, co masz przyczepione do gąsienic na pancerzu bocznym, to są nakładki antypoślizgowe na gąsienice i daje je tylko Tamiya do swojego zestawu. Tamiya także daje w swoich kalkach numer 221 który jest na modelu, tylko że przeznaczony on jest do Pantery na stalowych kołach (jedno z bardziej znanych zdjęć zniszczona Pantera w Ardenach koło La Gleize) Ach i jeszcze jedno, jak wygląda Pantera G z Dragona możesz obejrzeć tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=681 Zapewne tłumacze Ci rzeczy trywialne i oczywiste. Budowa Panetry z wnętrzem musiała pochłonąć dużo czasu i pewnie wiesz o niej wszystko, tak jak każdy modelarz o dziele które stworzył. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 1 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2006 OK bardzo ładnie wszystko opisałeś tylko jest jeden szkopuł.Widziałeś mojego tyg. król zimowego ,składałem go z wielu zestawów ( tak nieraz robię).Więc co mam ci wyliczać ile części jest w tym zestawie z Dragona a ile z czegoś tam. Nawet środek mam częśćiowo z chuzara przypomniałem sobie. Tu chodzi o efekt całośći a nie to z tego lub z tamtego. Albo jakim pędzlem malowałem (nawet nie pamiętam). Wszystko masz w jednym paluszku ale tylko teoretycznie bo jak popatrzyłem na Twoją panterę to wszystko zrozumiałem . Niektórzy mają fioła na punkcie leżenia w zestawach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Więc co mam ci wyliczać ile części jest w tym zestawie z Dragona a ile z czegoś tam. Niestety... tu nie ma ani jednej części z Dragona. Nawet środek mam częśćiowo z chuzara przypomniałem sobie. Błądzisz we mgle, ale szukaj dalej. Hussar nie robi nic do Pantery, a tym bardziej wnętrza. Wszystko masz w jednym paluszku ale tylko teoretycznie bo jak popatrzyłem na Twoją panterę to wszystko zrozumiałem . Co zrozumiałeś? Czy mógłbyś zbudować to zdanie logicznie z jakimkolwiek sensem? Niektórzy mają fioła na punkcie leżenia w zestawach . Rozczaruję Cię niezmiernie, nie mam jak to nazwałeś fioła. Ponieważ mam jeden model jak i drugi, orientuje się jakie są pomiędzy nimi różnice, ot i cała zagadka. Zadziwia mnie zaś, jak autor niewiele, lub nic nie wie o swoich pracach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Zadziwia mnie zaś, jak autor niewiele, lub nic nie wie o swoich pracach. A nie powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Mnie nie zadziwia już zupełnie.... Artur, to ja Cie o coś na przyszłość proszę- mów dokładnie z czego budowałeś replike, no chyba że nie wiesz... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Powiem szczerze . Bardzo lubię zadawać zagadki. I nie mogę się od tego powstrzymać . Ci co mnie znają wiedzą Ale zawsze jest ktoś nowy który mnie na czymś przyłapie(że żle podałem producenta) ,i o to chodzi . To byłoby takie nudne ,z czego zrobiłem i chwalenie się jaki to jestem super. Ale ja chcę żeby czasem formułowicze coś odkryli(A robią to znakomicie) i jakie to jest ekscytująće. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Witam. Czy mógłbyś Arturze wyjaśnić co masz na myśli pisząc: Jest to jednostka, która ma w nazwie pewnego KONTURA, który prowadził pierwszy atak na Litwinów w bitwie pod GRUNWALDEM. Chociaż mam wrażenie ,że nie wiesz o czym piszesz. Czytając ten wątek utwierdzam się w przekonaniu,żę nie wiesz jakiej firmy jest to model, jakie ma dodatki ani nawet jakie oznaczenie dywizyjne. To na pewno twoja praca? Po twoje ucieczki przed dociekliwymi pytaniami w stylu "to zagadka" zalatuje piaskownicą. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 . No właśnie.Wydaje mi się że nie warto być dorosłym. Jestem takim Piotrusiem Panem i lubię bawić sie w piaskownicy. (Jako psychodeliczny złotnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Przepraszam Ty jesteś złotnikiem czy jubilerem?? Więc nie wiem dlaczego tekst o psyhodelicznym złotniku wziąłeś do siebie... Powiem szczerze . Bardzo lubię zadawać zagadki. I nie mogę się od tego powstrzymać . Ci co mnie znają wiedzą Ale zawsze jest ktoś nowy który mnie na czymś przyłapie(że żle podałem producenta) ,i o to chodzi . To byłoby takie nudne ,z czego zrobiłem i chwalenie się jaki to jestem super. Ale ja chcę żeby czasem formułowicze coś odkryli(A robią to znakomicie) i jakie to jest ekscytująće. Ja sie zaczynam utwierdzać w moim przekoaniu, że te modele są nie do końca Twojej roboty :( pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Prawdę powiedziawszy Jubilerem ( z Języka Izraelskiego Jidisz) bo złotnik to taki mały ślusarz a jubi musi znać się też na kamieniach szlachetnychi tetam Ibu Amen . Co ty kolego tak często zmieniasz zdanie . Wszak zawsze tak myślałeś że to nie moje dzieła. Co zrobić ateistów jest wielu na świecie. A przeciesz ktoś ten świat stworzył ,jak myślicie kto? ( na pewno nie ja ) Ale modele czołgów to juz moja robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Takie mam pytanie jak długo klisz modele (czas trwania hobby) i ile te twoje cudeńka mają lat???. I ile kosztowała ta pantera z wnętrzem (nie chodzi mi o gotowiec tylko o sumę podzespołów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Co ty kolego tak często zmieniasz zdanie . Wszak zawsze tak myślałeś że to nie moje dzieła. Co zrobić ateistów jest wielu na świecie. A przeciesz ktoś ten świat stworzył ,jak myślicie kto? Wiesz, to że nie wierze że to Twoje prace, czyni mnie realistą a nie ateistą. Co do moich poglądów religijnych, to primo nic Ci do tego, secundo nie jestem ateistą, a praktykującym chrześcijaninem. A tak w ogóle to co ma piernik do wiatraka?? pozdr btw. Wolwi artur nie wie jaka jest firma modelu, a Ty Go tu o koszty pytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Jak długo trwa moje cobby. Tak na poważnie że w model wpakowywałem po100 $ to od 1986 i nie sądze aby mi przeszło. Jak będziecie chcieli to mam jeszcze WIELE prac do pokazania. Dziagwa zostaw to śledstwo o autorstwo i rozkoszuj się widokiem modeli. Ja lubie je oglądać i dlatego się dzielę ich widokiem. Jak glebnę w kalendarz to ktoś t a moją kolekcję wywali na śmietnik i tylko foty na forum zostaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 A czy Panthery Tamiyi/Dragona to nie formy z początku lat 90? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Po raz drugi pytam, jakiego komtura - patrona dywizji masz na myśli ? Nie uciekaj tym razem przed konkretną odpowiedzią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi