Skocz do zawartości

PANTERA Z WNĘTRZEM

Artur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Chciałem wam zaprezentować model PANTERY z DRAGONA . Jest to jeden z najstarszych moich modeli. Wnętrze jest z WERLINDENA.Pamiętam że jak wykonałem ten model to bałem się mu kamo nałożyć,i tak został. O przepraszam ostatnio założyłem FRULIDY na pancerz.(lubię tak ciągle coś poprawiać.) d064f24fee6d0a5b.jpg 011a309cdb7811c7.jpg bab228ae5e6a648e.jpg 2695bbbd3d019d46.jpg b9cd5aa111a3ef8b.jpg

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzięki. Wiem że te gaśnice trochę rażą ale widziałem kiedyś takie zamocowane w muzeum i się zdecydowałem. No i te łuski są miedziane, ale pod koniec Niemcom brakowało materiałów i wykonywali z stopu miedzi. Mogę się mylić to proszę poprawcie. Jest to nocny łowca więc wydawało mi się że kamo nie będzie potrzebne. Ten kolor jest trochę bardziej ciemny. A kto wie co to za jednostka jest ? (którą nakleiłem) KTOŚ WIE? Jest to jednostka, która ma w nazwie pewnego KONTURA, który prowadził pierwszy atak na Litwinów w bitwie pod GRUNWALDEM.

Nieco za żółty, ale ogólnie sprawia całkiem dobre wrażenie.

Poprawić - np. kratki na wetylatorach - nie powinno ich tam być. Brakuje też zasobnika do urządeń IR. Kable trochę grubawe. Czerwona gaśnica - definytywnie do poprawki . Wnętrza włazów powinny być w bazowym/mini.

To tak na szybko

Pozdrawiam

Witam

Chciałem wam zaprezentować model PANTERY z DRAGONA

Muszę trochę skorygować Twoją wypowiedź Arturze. Pantera która znajduje się w Twoim posiadaniu jest produktem firmy Tamiya nie Dragon.

Pozdrawiam

Już tłumaczę Ci Arturze dlaczego posiadasz Panterę z Tamiyi a nie z Dragona, choć obie te firmy wypuściły model z noktowizorami.

Model który posiadasz i pokazałeś ma kilka cech które są w wyrobie japońskim

Rury wydechowe wczesne – Dragon zaś daje późne cylindryczne z tłumikami płomieni tzw. Flammvernichter

Osłona wentylatora lewego standartowa – Dragon w swoim zestawie posiada późną wysoką.

Jarzmo działa wczesne – Dragon ma późne jarzmo z uskokiem tzw. Kinn

To coś, co masz przyczepione do gąsienic na pancerzu bocznym, to są nakładki antypoślizgowe na gąsienice i daje je tylko Tamiya do swojego zestawu.

Tamiya także daje w swoich kalkach numer 221 który jest na modelu, tylko że przeznaczony on jest do Pantery na stalowych kołach (jedno z bardziej znanych zdjęć zniszczona Pantera w Ardenach koło La Gleize)

Ach i jeszcze jedno, jak wygląda Pantera G z Dragona możesz obejrzeć tu:

http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=681

Zapewne tłumacze Ci rzeczy trywialne i oczywiste. Budowa Panetry z wnętrzem musiała pochłonąć dużo czasu i pewnie wiesz o niej wszystko, tak jak każdy modelarz o dziele które stworzył.

Pozdrawiam

OK bardzo ładnie wszystko opisałeś tylko jest jeden szkopuł.Widziałeś mojego tyg. król zimowego ,składałem go z wielu zestawów ( tak nieraz robię).Więc co mam ci wyliczać ile części jest w tym zestawie z Dragona a ile z czegoś tam. Nawet środek mam częśćiowo z chuzara przypomniałem sobie. Tu chodzi o efekt całośći a nie to z tego lub z tamtego. Albo jakim pędzlem malowałem (nawet nie pamiętam). Wszystko masz w jednym paluszku ale tylko teoretycznie bo jak popatrzyłem na Twoją panterę to wszystko zrozumiałem . Niektórzy mają fioła na punkcie leżenia w zestawach .

Więc co mam ci wyliczać ile części jest w tym zestawie z Dragona a ile z czegoś tam.

Niestety... tu nie ma ani jednej części z Dragona.

Nawet środek mam częśćiowo z chuzara przypomniałem sobie.

Błądzisz we mgle, ale szukaj dalej. Hussar nie robi nic do Pantery, a tym bardziej wnętrza.

Wszystko masz w jednym paluszku ale tylko teoretycznie bo jak popatrzyłem na Twoją panterę to wszystko zrozumiałem .

Co zrozumiałeś? Czy mógłbyś zbudować to zdanie logicznie z jakimkolwiek sensem?

Niektórzy mają fioła na punkcie leżenia w zestawach .

Rozczaruję Cię niezmiernie, nie mam jak to nazwałeś fioła. Ponieważ mam jeden model jak i drugi, orientuje się jakie są pomiędzy nimi różnice, ot i cała zagadka.

Zadziwia mnie zaś, jak autor niewiele, lub nic nie wie o swoich pracach.

Pozdrawiam

Powiem szczerze . Bardzo lubię zadawać zagadki. I nie mogę się od tego powstrzymać . Ci co mnie znają wiedzą Ale zawsze jest ktoś nowy który mnie na czymś przyłapie(że żle podałem producenta) ,i o to chodzi . To byłoby takie nudne ,z czego zrobiłem i chwalenie się jaki to jestem super. Ale ja chcę żeby czasem formułowicze coś odkryli(A robią to znakomicie) i jakie to jest ekscytująće.

Witam.

Czy mógłbyś Arturze wyjaśnić co masz na myśli pisząc:

Jest to jednostka, która ma w nazwie pewnego KONTURA, który prowadził pierwszy atak na Litwinów w bitwie pod GRUNWALDEM.

Chociaż mam wrażenie ,że nie wiesz o czym piszesz. Czytając ten wątek utwierdzam się w przekonaniu,żę nie wiesz jakiej firmy jest to model, jakie ma dodatki ani nawet jakie oznaczenie dywizyjne. To na pewno twoja praca?

Po twoje ucieczki przed dociekliwymi pytaniami w stylu "to zagadka" zalatuje piaskownicą.

pozdrawiam

Przepraszam Ty jesteś złotnikiem czy jubilerem?? Więc nie wiem dlaczego tekst o psyhodelicznym złotniku wziąłeś do siebie...

Powiem szczerze . Bardzo lubię zadawać zagadki. I nie mogę się od tego powstrzymać . Ci co mnie znają wiedzą Ale zawsze jest ktoś nowy który mnie na czymś przyłapie(że żle podałem producenta) ,i o to chodzi . To byłoby takie nudne ,z czego zrobiłem i chwalenie się jaki to jestem super. Ale ja chcę żeby czasem formułowicze coś odkryli(A robią to znakomicie) i jakie to jest ekscytująće.

Ja sie zaczynam utwierdzać w moim przekoaniu, że te modele są nie do końca Twojej roboty :(

pozdr

Prawdę powiedziawszy Jubilerem ( z Języka Izraelskiego Jidisz) bo złotnik to taki mały ślusarz a jubi musi znać się też na kamieniach szlachetnychi tetam Ibu Amen . Co ty kolego tak często zmieniasz zdanie . Wszak zawsze tak myślałeś że to nie moje dzieła. Co zrobić ateistów jest wielu na świecie. A przeciesz ktoś ten świat stworzył ,jak myślicie kto? ( na pewno nie ja ) Ale modele czołgów to juz moja robota.

Takie mam pytanie jak długo klisz modele (czas trwania hobby) i ile te twoje cudeńka mają lat???. I ile kosztowała ta pantera z wnętrzem (nie chodzi mi o gotowiec tylko o sumę podzespołów)

Co ty kolego tak często zmieniasz zdanie . Wszak zawsze tak myślałeś że to nie moje dzieła. Co zrobić ateistów jest wielu na świecie. A przeciesz ktoś ten świat stworzył ,jak myślicie kto?

Wiesz, to że nie wierze że to Twoje prace, czyni mnie realistą a nie ateistą. Co do moich poglądów religijnych, to primo nic Ci do tego, secundo nie jestem ateistą, a praktykującym chrześcijaninem. A tak w ogóle to co ma piernik do wiatraka??

pozdr

btw. Wolwi artur nie wie jaka jest firma modelu, a Ty Go tu o koszty pytasz

Jak długo trwa moje cobby. Tak na poważnie że w model wpakowywałem po100 $ to od 1986 i nie sądze aby mi przeszło. Jak będziecie chcieli to mam jeszcze WIELE prac do pokazania. Dziagwa zostaw to śledstwo o autorstwo i rozkoszuj się widokiem modeli. Ja lubie je oglądać i dlatego się dzielę ich widokiem. Jak glebnę w kalendarz to ktoś t a moją kolekcję wywali na śmietnik i tylko foty na forum zostaną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.