Nexus Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Air Show Radom 2009 Kiedyś musiał nadejść ten moment Niestety, nie jestem do końca zadowolony z tego co udało mi się zrobić. Planowałem zrobić większą ilość zdjęć do wkołospacerniaka A-10, ale mimo akredytacji prasowej byliśmy skutecznie przeganiani przez żandarmerię i różnego rodzaju "szychy". Bardzo dziwne zasady rządziły tym Air Show. Pilot A-10 był mocno zdziwiony, bo amerykańskie pokazy są tak organizowane, by każdy mógł dotknąć, posiedzieć, lub odkręcić śrubkę ;) Mieliśmy również krótką rozmowę z kolegą z Irlandii (również z akredytacją), który był zdegustowany organizacją od strony dostępności sprzętu dla prasy. Jak również odmową wejścia na teren lotniska we czwartek i piątek. Nie wspomnę o tym, że informacja o tym, iż akredytacja nie zawierała w sobie dodatków spotterskich pojawiła się już po tym jak spotter pack nie był dostępny. Ja tam nie żałuję, swoje "pod płotem" widziałem i obfociłem Z ciekawostek o A-10. Oba samoloty były w wersji C, czyli posiadały tzw "glass cockpit" z wyświetlaczami MFD. 81-0992 (ten podniszczony) posiadał na grzbiecie kadłuba nową antenę ARC-210 w przeciwieństwie do 81-0960. Posiadał również nowy system ostrzegawczy informujący o odpaleniu rakiety w kierunku samolotu (na ogonie i końcach skrzydeł). 81-0960 tego systemu jeszcze nie posiada. PKD4GA wykazał się spostrzegawczością odkrywając te nowe czujniki Czas na zdjęcia... kokpit jest autorstwa PKD4GA. Zdjęcia lecących A-10 pojawią się w wątku o Air Show Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Nexus - wielkie dzięki :piwo:. lub odkręcić śrubkę ;) Została Ci jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Zobaczyc radosc Nexusa z nowego systemu na A-10 - bezcenne. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 No proszę, słyszałem że amerykanie chcą zostawić A-10 w służbie jeszcze długie lata i tak się zastanawiałem czy jakoś go unowocześnią, a tu już jest literka C ;) Spędziłem dłuuugie chwile przed tymi maszynami na wystawie statycznej i też zastanawiałem się co to za nowy osprzęt na grzbiecie. Dzięki panowie za zdjęcia. Ciekawe kto najszybciej wypuści żywiczne dodatki z nowym kokpitem. A może już są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 lub odkręcić śrubkę ;) Została Ci jakaś? Śrubki nie mam, ale zaczep od pylonu... Nie było szans... żandarmeria pilnowała... eeee... nie za bardzo Ale pilot obserwował całą sytuację wzrokiem myśliwego... Zobaczyc radosc Nexusa z nowego systemu na A-10 - bezcenne. Pawełku, widziałem też emocje na Twojej twarzy...próbowałeś być twardy, ale pod maską obojętności buzowały uczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Października 2009 Share Napisano 7 Października 2009 Zdjęcia przydadzą się, czy ktoś mógłby polecić jakąś kalkę dobrej jakości do A-10 z malowaniem z zębiskami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi