Skocz do zawartości

[Humvee] Zakończony M998 - MINI WARSZTAT (1:72)

BaldPuma

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze stałem się szczęśliwym posiadaczem (przynajmniej jak na tą chwilę) już nie produkowanego zestawu blaszek Eduarda do M1025 ....

th_S6303146.jpg ... th_S6303147.jpg

... postanowiłem go rozparcelować na kilka warsztatów ( elementy edka ):

1. M998 - remont - Panel IFF, zawiasy (+ brakująca antena. wyposażenie wnętrza, lodówka, doróbki paru drobiazgów)

2. Dumvee "GROM" - NEW - elementy zewnętrzne, krata, zderzak, klapa, radiostacja ze "stoliczkiem", stanowisko strzelca /od "podstawki" po uchwyty na klapie, osłonę lufy, itp/

3. izraelski Orev - NEW - wszystkie podstawki z paseczkami pod najrozmaitsze szpejostwo które wożą z tyłu

4. Ekwadorski "gunship" lub portugalski ISAF - NEW's - grill - i elementy uzbrojenia

Jak już wyżej pisałem startuję - w przyszłym tygodniu z remoncikiem tego:

M998_PL_07.jpg

ps. co to za g... (element 10) które Edek daje do montażu na masce M997, M998, M1025?

Untitled-1.png

Edytowane przez Gość

Pora zacząć remoncik

Po analizie fotki z plastikowe.pl ....

th_013.jpg

.... i konsultacjach z Mistrzem Kubiszem, stwierdziłem że na M998 pójdą tylko uchwyty z 3-ma łańcuszkami a na najstarszy model Humvee - M1114 pójdzie panel z 4-tym łańcuszkiem - przednie i tak zasłania lina

1. "mordy" przed..., 2. ... i po demontażu..., 3. wycięte elementy panelu, 4. panelik z bliska - macro jest beee

1. th_S6303150.jpg, 2. th_S6303151.jpg,

3. th_S6303148.jpg, 4. th_S6303152.jpg,

5. przymiarka "na sucho"

5. th_S6303153.jpg

cdn

BaldPuma napisał:
...Mistrzem Kubiszem...

To mogłeś sobie podarować

Poza tym dobrze jest, makrem się nie przejmuj, na zdjęciu ten panel to wyszedł prawie tak duży, jak cały Humvee w siedem-dwójce. Fajnie, że wracasz do starych modeli. Podziwiam tym bardziej, że masz tyle ciekawych planów na nowe modele. Jedziesz dalej

• 1 month later...

Finał

1. mały śmietniczek /od góry w prawo:płaskowniki do zamontowania na dole i u góry grila, koło które się samo zdemontowało, "pralka", pudełko z paki, nowa szmatka, dół w prawo: łańcuszki z panelu IFF, części haka holowniczego, podłoga w kabinie - która nie zauważyłem naq fotkach dopiero warsztat Bodka66 pozwolił mi ja odkryć; 2. 3. gniazdo holownicze, 4. zamontowany panel; 5. 6. podłoga luzem i w kabinie.

1.th_S6303758_exposure.jpg 2.th_S6303761_exposure.jpg 3.th_S6303768_exposure.jpg

4.th_S6303759_exposure.jpg 5.th_S6303763_exposure.jpg 6.th_S6303766_exposure.jpg

ZAPRASZAM

GALERIA