Elite_Models Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Witam! Przedpremierowe fotki modelu, Sig już na ukończeniu... Pozdrawiam Elite_Models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Witaj na 4um. Czy mógłbys przybliżyc skalę? Wiesz, tu chłopaki na forum taka sodomie siedem dwójkowa odprawiają, że sam sie mylę. Jaki efekt weatheringu chciałeś uzyskać? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elite_Models Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Cześć Rafał Założyłem nowe konto (to ja "MWALLO" ). Na tym modelu sprawdzałem różne metody malowania także jest to "testówka". Po niedzieli model idzie "pod młotek". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 boszsz, co Ty mnie straszysz.... I teraz, to nie wiem..czy powinienem(mistrzowi) cokolwiek napisać..ale zaryzykuję. Uzyłeś swoich dobrych kontrastów dla PZ GRAU, przy tych wybrykach po 44 to niekoniecznie fajnie wyglada. Model w moim przekonaniu jest dość mocno niedokończony weatheringowo..ogólnie. A znając Twoje wczesniejsze prace...mam spore wątpliwości, coś kombinujesz. Skoro idzie dla kogos polemizował nie będę, pokaz mi prace po zakonczeniu. pozdrawiam i licze na pokazy modelarstwa w szerszym tego znaczniu, choćby tu. RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Jakie kolory stosowałeś do robienia fltrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Uzyłeś swoich dobrych kontrastów dla PZ GRAU, przy tych wybrykach po 44 to niekoniecznie fajnie wyglada. Rafale, pojazd jest z 1943 roku, stawiam że lipcowa bitwa kurska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Jakub, ale kolorystyka minii(bo tak wyglada, jak i zieleni - mój monitor) wskazuje na inny okres.Pod ruskimi ziemiami..był całkiem inny. Co dalej nie zmienia spekulacji jak mojej, tak Twojej...bo filtrem to z tego mozna od czerwieni po brąz/pomarancz wyciągnąc. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elite_Models Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 FOTKI ZDECYDOWANIE WYOSTRZYŁY KOLORY CO W TYM PRZYPADKU NIE JEST ZBYT KORZYSTNE. POKOMBINUJE Z TŁEM I ŚWIATŁEM.Co masz na myśli Rafale twierdząc, że model jest niedokończony weatheringowo? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elite_Models Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Troszke fotek, coraz bliżej końca. Na tym modelu malowałem inaczej niż dotychczas próbowałem nowych technik. Myślę, że na tym tle wygląda lepiej. Zapraszam do "paczenia" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 No to w końcu jakich kolorów użyłeś do filtrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 ALE SZKARADA!!!!!!!! Piękne wykonanie! Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 No to w końcu jakich kolorów użyłeś do filtrów? Mig-a, brązowy do trójbarwnego kamo oraz oleje z serii "Rembrant"głównie brązy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Hej. Na jasnym tle nie był tak widoczny pigment na pow. płaskich, co lepiej widać juz na ciemnym/ zdjęcia pod innym kątem. Pominiete sie byc zdaja kurzem zakamarki, lecz i to być może nietrafnym określeniem jest...z uwagi na bazowy dkgb. Apropos (wy)paczania, daj no zerknąć tam nad silnik nieco :p p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Świetny efekt eksploatacji pojazdu, mniemam że to jest 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elite_Models Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 TAK "TRZY-PIĄTKA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elite_Models Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Witam! Sig otrzyma podstawkę. Jest to pierwsze podłoże jakie wykonałem także proszę o wyrozumiałość. Miały być odciśnięte gąski ale zrobiłem to zbyt delikatnie i piasek skutecznie je zamaskował. Zostało jeszcze parę przetarć i podmalowań. Foto na obecnym etapie: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Trochę "szew"na lufie widać,ale ogólnie elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elite_Models Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Pokaż ten szew... Ja nie widzę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Bardzo przyzwoity model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Świetne są te pojazdy z sIG'iem 33. A ten wyszedł Ci naprawdę przednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi