nibur92 Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 (edytowane) witam, zacząłem robić taką małą dioramkę, będzie przedstawiać 2 niemców w jakimś rosyjskim mieście... na razie tyle... Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Zapowiada się ciekawie. Sam zrobiłeś ten budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 tak budynek robiony z gipskartonu, ale i tak jescze przecież nie dokończony i nie podrównany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 chetnie popatrze na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 I ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Czy będziesz robił imitację cegieł na tym murze? (lepiej to będzie wyglądało). Jeszcze coś będziesz dodawał na tą podstawkę?? Dioramka zapowiada się ciekawie. Trzymaj tak dalej... Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 mam zamiar zrobić imitacje cegieł na tym dolnym odcinku domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 cegiełki są :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 A jeśli można wiedzieć to czym zrobiłeś tak proste te cegły? Linijką i śrubokrętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 dawid xd linijka+nóż (śrubokrętem wyszły by chyba za grube linie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 A jeśli można wiedzieć to jaką wysokość ma ten mur??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Września 2009 Autor Share Napisano 16 Września 2009 dorobiłem parapety i parę okien (wszystko jeszcze na sucho) w niektórych będą powybijane szyby... tylko tyle bo mało czasu (szkoła ) znalazłem też ramkę... P.S. wysokość tego ceglanego murku 2,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 dorobiłem parapety i parę okien Jeśli mógł powiedzieć to z czego zrobiłeś te okna (szyby)?? Bardzo fajnie to wygląda Na czerwono będziesz robił cegłówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 a czy ceglana podmurówka nie powinna wystawać przed resztę ściany? a nie na odwrót? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Nie zawsze ceglana podmurówka wystaję przed resztą ściany więc nie jest to błąd z Jego strony. Na razie ruiny wyglądają elegancko . Tylko chowającego towarzysza brakuje mi w nich . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Września 2009 Autor Share Napisano 17 Września 2009 dawid xd okna zrobione z plastikowej płytki grubości 1mm, a "szyby" z plastiku przezroczystego w którym znajdują się patyczki higieniczne. coś takiego FAZZY_bez_humoru kolega Wojtek B. ma racje bo jest różnie. Jeśli budynek jest z cegieł i górna część została otynkowana a dola nie, to górna będzie "grubsza"... Wojtek B. nad towarzyszem się pomyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 tak budynek robiony z gipskartonu. Gipsokatron masz na myśli regips?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Września 2009 Autor Share Napisano 17 Września 2009 tak, a powiedz mi czym się różni regips od gips kartonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 tak, a powiedz mi czym się różni regips od gips kartonu? No wiesz niby można tak zrozumieć, że gips jest z kawałkami kartonu. Ale co się rozpisywać. Po po prostu idzie Ci super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 dziś tyle i . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Bardzo mi się podoba. Super murek . Gratulacje pomysłu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 ma ktoś może pomysł jak pomalować górę budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 widzę że mało zainteresowanych, ale warsztat prowadzę a więc zacząłem gipsować budynek... następnie zająłem się podstawką... tak wyglądało po nocy schnięcia... a tu po lekkim dłubaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 post pod postem, ale jedziemy dalej... przy użyciu tych wyspecjalizowanych narzędzi:mrgreen: początki kostki jak dobrze pójdzie to jeszcze dziś to pomaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 po pierwszym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi