knightrider Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Witam chciałbym wam zaprezentować mode, który brał udział w projekcie na innym forum i dopiero teraz moge go pokazać. Więc dorzecz model to Pz III italeri prosto z tego pudła No i po sklejeniu i malowaniu akrylami pactry wyszedł tak: Prosze komentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Lufa nie jest chyba przewiercona o ile dobrze widzę. Widzę za to doskonale na niej nieusuniętą nadlewkę plastiku. Co do kamuflażu to wydaje mi się, że zielone paski były nanoszone na oryginale natryskowo, a na Twoim modelu widać, że są malowane pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Co do kamuflażu to wydaje mi się, że zielone paski były nanoszone na oryginale natryskowo, a na Twoim modelu widać, że są malowane pędzlem. Niemam jeszcze aero a mistrzem pędzla niejestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 iemam jeszcze aero a mistrzem pędzla niejestem Laughing To trzeba było walić kamuflaż jednobarwny.Jak ze składalnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Co do kamuflażu to wydaje mi się, że zielone paski były nanoszone na oryginale natryskowo, a na Twoim modelu widać, że są malowane pędzlem. A jest jakiś sposób malowania pędzlem żeby wyszlo jak aerografem ?? Co do modelu - wydaje mi się, że kamo jest położone grubą warstwą farby. I ten zielony razi :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 A jest jakiś sposób malowania pędzlem żeby wyszlo jak aerografem Laughing ?? viewtopic.php?t=16099 Ja nie mając areografu unikałem dwu lub trójbarwnego kamuflażu, bo tak nie wyjdzie, za wyjątkiem niektórych patrz na powyższy link. Mając już aero mogę stwierdzić, że łatwo w skali 1:72 też nie jest, aczkolwiek różnica jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Jak on to zrobił Ale efekt z aero sie trochę różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Sam w sobie model Italeri to gniotek. Trójki sugerowałbym w 1/72 z innych firm jednak (eMka doskonała jest od Revella). Co do modelu to po pierwsze zrób mu dobre zdjęcia. Te wyglądają jakby je robił trzylatek z ADHD. Oświetl model, najlepiej z dwóch źródeł i rób zdjęcia ze statywu z użyciem samowyzwalacza. Z tego co widać to model wykonany jest po prostu niechlujnie. Dlaczego nie szlifujesz części, nie usuwasz nadlewek i zadziorów po odcięciu z ramki? Modelarstwo to nie wyścigi. Nie trzeba się spieszyć, wręcz nie wolno. Dlaczego nie zadałeś sobie trudu porównania modelu z oryginałem na zdjęciach i nie poprawiłeś tych największych baboli (już nawet nie będę wymieniał jakich). Do tego nie trzeba blaszek i konwersji, tylko kilku śmieci z kuchni i odrobiny chęci. A tak to efekt na zdjęciach marniutki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi