damiusz Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 (edytowane) Jest to mój pierwszy in box, więc pewnie będą niedociągnięcia, z góry za nie przepraszam. Pudło: Elementy transparentne ( dość grube): Wypraski to cztery ramki z jasnego tworzywa w tym jedna (TA Z GONDOLAMI SILNIKOWYMI) zdublowana: Szczegóły: Kalkomanie: Blaszka fototrawiona: jedna z dwóch opcji malowania( w praktyce są identyczne): Fragment instrukcji: Mial być wellington, a wyszło jak wyszło:) Ogólnie model przypomina mi pod względem wykonania zestaw proponowane w pierwszej połowie lat 90 przez italeri. Linie są wgłębne, ale jakby za szerokie. Ciekawe jest bogato wyposażone wnętrze kadłuba wraz z komorą bombową i stanowiskami członków załogi. Na pierwszy rzut oka model wygląda całkiem przyzwoicie. Cena 48 zł + transport. Moje pytanie czy w wersji zimowej oznakowanie było ograniczone w praktyce do oznaczeń państwowych? Edit: Zmieniłem pierwszy link na zdjęcie - Nexus Edit2: Zmieniłem wszystkie linki na zdjęcia - Kermit jeśli są problemy z wyświetlaniem zdjęć, proszę o kontakt na e-mail: damiusz@wp.pl. zainteresowanym prześlę zdjęcia (temat: pe 2) Edytowane 13 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 7 Października 2009 Autor Share Napisano 7 Października 2009 Moje pytanie czy w wersji zimowej oznakowanie było ograniczone w praktyce do oznaczeń państwowych? Na jaki kolor były malowane powierzchnie wewnętrzne? wiem, że szary, ale jaki? jakiś odpowiednik? pactra? pytam, proszę Chcę z nim wystartować, ale nie bardzo wiem jak. proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Mam również Pe-2 tej firmy ale nieco innej wersji. Również będę zaczynał za jakiś czas ten model. Osobiście jestem zadowolony z tego co znajduje się wewnątrz pudełka. Jaki odcień szarego ma być wewnątrz sam nie wiem ale śmiało mogę powiedzieć, że Rosjanie mieli wiele maszyn, których oznaczenia ograniczały się tylko do czerwonych gwiazd chociaż w zestawie widzę, że masz w kalkach do wyboru numery taktyczne 19 lub 21. Z wielką uwagą będę śledził prace nad tym modelem. Powodzenia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Niestety, z mojej strony na 99% nie będzie warsztatu. Problem w tym, że nie mam aparatu fotograficznego, a sam opis, to jednak zbyt mało. Możemy jednak wymieniać się doświadczeniami, spostrzeżeniami i innymi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Zapowiada się interesująco. Jak skończysz wrzuć kilka fotek i opisz wrażenia z budowy, kto wie, może ten będzie następny. Powodzenia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Postaram się umiescić efekty mojej pracy( jesli tylko będę dysponował aparatem) jak skończę. Problem w tym, że....jeszcze nie zacząłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi